Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Cakićeva i Kecojević najbolji sportisti, KK Zdravlje najbolja ekipa

rssBookmark and Share

Leskovac 30.12.2014. Jugmedia

Sportski savez Leskovca proglasio je i nagradio najbolje sportiste, sportske organizacije, trenere, stručnjake i dugogodišnje sportske radnike za rezultate ostvarene u 2014. godini.

Cakićeva i Kecojević najbolji sportisti, KK Zdravlje najbolja ekipa

Za najbolje sportiste u seoniorskoj kategoriji proglašeni su karatistkinja Bojana Cakić, član KK „Dubočica Kaze Ha“ i Mihajlo Kecojević, član Kik boks kluba „Leskovac“.

Bojana Cakić je kao član reprezentacije Srbije učestvovala na svetskom prvenstvu u Poljskoj i evropskom prvenstvu u Drezdenu. Bojan Cakić je takođe učesnik mnogih međunarodnih takmičenja u juniorskoj konkurenciji, nosilac je titule vicešampiona Evrope a u novembru ove godine postao je seniorski prvak Srbije u kategoriji K-1.

U konkurenciji sportskih ekipa za najbolju u 2014. godini proglašena je ekipa KK „Zdravlje“ koja se od ove sezone takmiči u Drugoj košarkaškoj ligi Srbije. Igor Stojanović, direktor ovog kluba takođe je dobitnik sportske nagrade za ovu godinu, u konkurenciji sportskih radnika.

Prema izboru Sportskog saveza sportske nade Leskovca su odbojkašica Maja Nikolić, član OK „Leskovac-98“ i Luka Stojanović, član Rukometnog kluba „Meteor“.

Sportske nagrade ove godine dobili su Opštinski rukometni savez, Aleksandar Stojanović, profesor fizičkog vaspitanja, Dušan Veličković, trener Plivačkog kluba „Dubočica“.

Nagradu za dugogodišnji rad dobio je Zvonko Papak koje se posle uspešne košarkaške karijere više od 25 godina bavi sportskim radom.

Nagrade im je u svečanoj sali Grada uručio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović. On je rekao da je gradskim budžetom za 2015. godinu za sportske klubove predviđeno 46 milina dinara i da se od 2012. godine sportski klubovi u gradu redovno finansiraju.

„Naprvili smo sistem, znamo šta želimo i čemu težimo. Potrebno nam je okupljanje svih ljudi koji su stručni i imaju znanje da bi smo ostvarili još bolje rezultate. Ulaganje u sport i mlade je ulaganje u bolju budućnost Leskovca“, rekao je Cvetanović.

Grad Leskovac i Savet za prevenciju bolesti zavisnosti i borbu protiv verskih sekti dobitnici su plaketa za doprinos razvoju sporta.

 


#   Leskovac   Goran Cvetanović   Maja Nikolić   kik boks   Igor Stojanović   Bojana Cakić   Dubočica Kaze Ha KK   Mihajlo Kecojević     Aleksandar Stojanović   sportski klubovi
@CvetanovicG @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima