Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Данас обележен Међународни дан спорта

rssBookmark and Share

Ниш 06.04.2016. Јужна Србија Инфо

Генерална скупштина Уједињених нација је 23. августа прошле године усвојила резолуцију којом је 6. април проглашен за Међународни дан спорта. Овај датум је сећање на дан када су отворене прве модерне Олимпијске игре у Атини 1896. године.

Данас обележен Међународни дан спорта

Резолуција је донета на специјалној седници Генералне скупштине УН, на иницијативу тада председавајућег ГС УН Вука Јеремића и Међународног олимпијског комитета кога је представљао председник МОК-а Жак Рог. Пре доношења

Резолуције Генералној скупштини се, у име светских спортиста, обратио Новак Ђоковић, здушно подржавајући предложену идеју - да спорт буде признат као посебна активност у интересу међународног мира и развоја.

Ниш

Фото: Белами

Светски дан спорта обележен је на Тргу краља Милана промоцијом више спортских грана. Одржани су турнири стурдентских екипа у мушкој и женској конкуренцији у баскету, малом фудбалу, шаху и стоном тенису, а промовисани су и гимнастика, крос фит, плесни клубови, борилачки спортови, акробатика, тенис и одбојка.

Град Ниш је покровитељ и суорганизатор акције која је одржана уз присуство великог броја студената и других младих спортиста. (Белами портал)


#   Ниш   спорт   турнир   УН   Новак Ђоковић   годишњица   Трг краља Милана   Министарство спорта и омладине   борилачки спортови     Вук Јеремић   плесни клуб
@jeremic_vuk @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима