Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дејвис куп у Нишу: Медведев предао Ђоковићу, Србија 2-0!

rssBookmark and Share

04.02.2017. Б92, Јужна Србија Инфо

Данил Медведев предао је Новаку Ђоковићу други меч Дејвис Купа и после првог дана Србија против Русије води са 2-0.

Фото: СтарСпорт
Фото: СтарСпорт

После првог гема у четвртом сету млади руски тенисер одлучио је да преда меч због проблема са грчевима, при вођству Ђоковића са 2:1 у сетовима (3:6, 6:4, 6:1, 1:0).

Други рекет света неочекивано лоше је стартовао, Медведев је први дошао до брејка, а потом је Ђоковић забринуо публику на мечу пошто је затрашио медицински тајм-аут. 

Ипак, успео је да се врати, али је руски тенисер направио чак три брејка у првом сету и заслужено повео (6:3). Међутим, Новак се вратио у меч и у другом сету дошао до изједначења (6:4), а потом и до вођства (6:1). 

Већ на старту трећег сета видело се да Медведев не може да настави меч, у једном тренутку се и срушио на терен, али је почео да игра четврти сет, да би после првог гема, који је завршен Новаковим тријумфом (1:0), предао меч и Србија је на бод до победе у првој рунди Дејвис купа. 

У првом сусрету Виктор Троицки донео је први поен Србији после велике борбе и пет сетова тријумфом над Кареном Качановим. 

У суботу је на програму дуел дублова, а у недељу се играју преостала два сингл меча. Тим који први стигне до три победе обезбедиће пласман у друго коло.

Ток меча: 

Одличан старт Давида Медведева, одмах је створио шансу за брејк, али у наставку Новак везује два поена. Ипак, први гем осваја Данил Медведев – 1:0. У другом гему играло се на разлику, Ђоковић је прво дошао до брејк лопте, а потом драјв волејом завршава гем у своју корист - 1:1. Нову прилику за брејк у трећем гему имао је Медведев коју је и искористио за још једно вођство - 1:2. 

Уследила је кратка пауза јер се Ђоковић пожалио на болове у рамену, али је други рекет света успео да се избори и да изједначи у првом сету - 2:2. Међутим, поново и неочекивано млади руски тенисер узима сервис Новаку, а потом и на свој сервис има велику предност - 2:4. 

Јако битан гем за Новака који је коначно добио на свом сервису после три брејка - 3:4. Најлакши гем до сада добио је Рус који је на корак до освајања првог сервиса - 3:5. Новак је сервирао за опстанак, али Рус игра одлично и заслужено води - 3:6.

У другом сету Медведев је наставио да задаје главобољу српском тенисеру, који је направио доста грешака у наставку. Млади руски тенисер успео је да направи брејк за нову предност -0:2. 

Новак није успео да врати брејк и 63. тенисер света поново долази до велике предности у другом сету - 0:3. Српски тенисер успео је да добије гем на свој сервис и тако смањи заостатак - 1:3. Успео је Ђоковић да одузме сервис противнику и тако врати брејк за - 2:3, а потом и да изједначи 3:3. 

Медведев поново води и добрим сервисима прекида серију Новака Ђоковића - 3:4. Одличним нападима Ђоковић поново није дозволио брејк противнику, а како меч одмиче долази до правог ритма - 4:4. 

Неколико добрих потеза за Новаков нови брејк који ће сада сервирати за изједначење - 5:4. Без изгубљеног поена потврдио је брејк и освојио други сет - 6.4, а коначно смо могли да видимо и осмех на Новаковом лицу.

Добрим сервисима Медведев осваја први гем у трећем сету - 0:1. Ипак, Новак је успео да на свој сервис дође до изједначења, а последњим поеном потврдио је зашто је један од најбољих на свету - 1:1. У наставку меча Србин је потврдио да се полако враћа и направио је брејк за вођство у трећем сету - 2:1. 

Види се да је Рус уморан и без изгубљеног поена српски тенисер потврдио је брејк за 3:1, а потом и до још једног за велику предност - 4:1. Данила Медведева ухватио је грч у овом гему и чини се да је млади Рус близу предаје на овом мечу. 

СтарСпорт

Уз мало проблема, Новак долази до новог гема, а Рус сервира за опстанак - 5:1. Ипак, Новак је рутински завршио сет у своју корист за ново вођство - 6:1. 

Иако се мислило да ће предати меч, Медведев је наставио да игра у четвртом сету, али је после првог гема предао меч и Србија је повела са 2:0.


#   Новак Ђоковић   Чаир СЦ   Дејвис куп   Виктор Троицки   Данил Медведев
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима