Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дерби јужне пруге: КК 3дравље – КК Пирот, субота у 19:30

rssBookmark and Share

Лесковац 06.11.2014.

Кошаркаши Здравља у суботу на свом паркету дочекују екипу Пирота у дербију “јужне пруге” и својеврсном комшијском дербију, али и једној од најзанимљивијих утакмица 6. кола Друге лиге Србије.

Дерби јужне пруге: КК 3дравље – КК Пирот, субота у 19:30

- У дуел са Пиротом улазимо знатно ослабљени, јер је Милан Радивојевић напустио наш клуб и прешао у Кошаркашки клуб Вршац који игра у Првој лиги. Ипак, надам се победи у овом дуелу, а посебно охрабрење представља повратак у тим капитена Владице Јовановића. Позивам публику да у суботу буде у још већем броју уз нас и да нам помогне у о овом јако тешком тренутку у утакмици са веома квалитетним ривалом – рекао је на конференцији за медије директор Кошаркашког клуба Здравље Игор Стојановић.

Тренер Саша Јовић истиче да ће субота показати и где ће Здравље бити на табели, барем када је у питању први део сезоне.

- У суботу нам у госте долази веома озбиљна екипа Пирота. Сам поглед на табелу говори доста: Пирот је други на табели, у успону су форме, а у прошлом колу су као гости победили фаворизовану Војводину у Новом Саду. То је и разлог више да сви љубитељи кошарке дођу у што већем броју, да испуне халу, да покушамо да остваримо победу која је нама веома битна. Ослабљени смо за Милана Радивојевића који је прешао у Вршац, али у тим се враћа Владица Јовановић, Мислим да уз велику подршку публику и велику борбеност можемо до победе. Изостанак Радивојевића ће се осетити, али имамо адекватне замене, тако да верујем у позитиван исход суботњег дербија – поручује тренер Саша Јовић.

Играчи су свесни тежине задатка и важности суботњег дербија јужне пруге.

- Искуство из неких ранијих утакмица са Пиротом нам говори да у суботу имамо шансу да добијемо меч. Која год екипа из ове лиге да дође у нашу халу не може да буде фаворит због тога што Здравље има одређену репутацију и реноме коју ниједан клуб Друге лиге не може да оспори нити може да дође у Лесковац као фаворит. Најбитнија ствар је да публика препозна овај тренутак у коме покушавамо да се изборимо са одређеним проблемима. Екипа тражи форму и игру, али уз подршку са трибина можемо много. Позивам навијаче да дођу у што већем броју и да заједно прескочимо и ову препреку – оптимиста је Томислав Тешовић.

Утакмица 6. кола Друге лиге Србије Здравље – Пирот игра се у суботу 8. новембра са почетком у 19:30 и великој дворани СЦ Дубочица. Управа клуба је одлучила да до краја сезоне цена улазнице буде 50 динара, а у полувремену ће бити организована и наградна игра у којој ће бити подељене мајице, дресови, качкети и лопте.


#   Лесковац   Пирот   кошарка   Здравље КК   Игор Стојановић   Пирот КК   Саша Јовић   Томислав Тешовић   Владица Јовановић   СЦ Дубочица   наградна игра
@ZdravljeKK @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима