Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Derbi južne pruge: KK 3dravlje – KK Pirot, subota u 19:30

rssBookmark and Share

Leskovac 06.11.2014.

Košarkaši Zdravlja u subotu na svom parketu dočekuju ekipu Pirota u derbiju “južne pruge” i svojevrsnom komšijskom derbiju, ali i jednoj od najzanimljivijih utakmica 6. kola Druge lige Srbije.

Derbi južne pruge: KK 3dravlje – KK Pirot, subota u 19:30

- U duel sa Pirotom ulazimo znatno oslabljeni, jer je Milan Radivojević napustio naš klub i prešao u Košarkaški klub Vršac koji igra u Prvoj ligi. Ipak, nadam se pobedi u ovom duelu, a posebno ohrabrenje predstavlja povratak u tim kapitena Vladice Jovanovića. Pozivam publiku da u subotu bude u još većem broju uz nas i da nam pomogne u o ovom jako teškom trenutku u utakmici sa veoma kvalitetnim rivalom – rekao je na konferenciji za medije direktor Košarkaškog kluba Zdravlje Igor Stojanović.

Trener Saša Jović ističe da će subota pokazati i gde će Zdravlje biti na tabeli, barem kada je u pitanju prvi deo sezone.

- U subotu nam u goste dolazi veoma ozbiljna ekipa Pirota. Sam pogled na tabelu govori dosta: Pirot je drugi na tabeli, u usponu su forme, a u prošlom kolu su kao gosti pobedili favorizovanu Vojvodinu u Novom Sadu. To je i razlog više da svi ljubitelji košarke dođu u što većem broju, da ispune halu, da pokušamo da ostvarimo pobedu koja je nama veoma bitna. Oslabljeni smo za Milana Radivojevića koji je prešao u Vršac, ali u tim se vraća Vladica Jovanović, Mislim da uz veliku podršku publiku i veliku borbenost možemo do pobede. Izostanak Radivojevića će se osetiti, ali imamo adekvatne zamene, tako da verujem u pozitivan ishod subotnjeg derbija – poručuje trener Saša Jović.

Igrači su svesni težine zadatka i važnosti subotnjeg derbija južne pruge.

- Iskustvo iz nekih ranijih utakmica sa Pirotom nam govori da u subotu imamo šansu da dobijemo meč. Koja god ekipa iz ove lige da dođe u našu halu ne može da bude favorit zbog toga što Zdravlje ima određenu reputaciju i renome koju nijedan klub Druge lige ne može da ospori niti može da dođe u Leskovac kao favorit. Najbitnija stvar je da publika prepozna ovaj trenutak u kome pokušavamo da se izborimo sa određenim problemima. Ekipa traži formu i igru, ali uz podršku sa tribina možemo mnogo. Pozivam navijače da dođu u što većem broju i da zajedno preskočimo i ovu prepreku – optimista je Tomislav Tešović.

Utakmica 6. kola Druge lige Srbije Zdravlje – Pirot igra se u subotu 8. novembra sa početkom u 19:30 i velikoj dvorani SC Dubočica. Uprava kluba je odlučila da do kraja sezone cena ulaznice bude 50 dinara, a u poluvremenu će biti organizovana i nagradna igra u kojoj će biti podeljene majice, dresovi, kačketi i lopte.


#   Leskovac   Pirot   košarka   Zdravlje KK   Igor Stojanović   Pirot KK   Saša Jović   Tomislav Tešović   Vladica Jovanović   SC Dubočica   nagradna igra
@ZdravljeKK @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima