Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ФМП последњи полуфиналиста Купа Радивој Кораћ

rssBookmark and Share

Ниш 17.02.2023. ККС, Јужна Србија Инфо

У последњој утакмици четвртфинала Триглав осигурање Купа Радивој Кораћ, ФМП је победио екипу Металца и у петак од 17.00 сати у полуфиналу ће играти против Меге.

Фото: КСС
Фото: КСС

ФМП је боље отворио утакмицу и био предности од самог почетка, а осетнију је направио у 9. минуту – 24:9. Разлика уквалитету у корист Београђана била је евидентна, а на прву паузу се отишло при резултату 26:12.

Ништа другачије није донела ни друга деоница. Тим из Железника је држао ствари на терену под контролом, уз константну двоцифрену предност која није једног момента није долазила у питање. Металац није успевао да ухвати прикључак, па је ФМП на полувреме отишао са лепим вишком – 49:34.

У трећој четвртини екипа из Ваљева је успела да врати неизвесност, пошто је у 26. минуту смањила минус на девет поена (52:61), колико је било и после 30. минута игре – 67:58.

Био је Металац у игри и током последње четвртине, са десетак поена заостатка, а у 35. минуту смањио на 71:76. Међутим, Мур је одговорио тројком, па двојком, и за 30 секунди поново подигао на „плус десет“ – 81:71. Имали су Ваљевци још пар шанси, али је после поена Валинскаса на 2:45 до краја све било јасно – 87:74.


#   Ниш   кошарка   Куп Радивој Кораћ   ФМП КК
@BCFMP @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима