Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

FMP poslednji polufinalista Kupa Radivoj Korać

rssBookmark and Share

Niš 17.02.2023. KKS, Južna Srbija Info

U poslednjoj utakmici četvrtfinala Triglav osiguranje Kupa Radivoj Korać, FMP je pobedio ekipu Metalca i u petak od 17.00 sati u polufinalu će igrati protiv Mege.

Foto: KSS
Foto: KSS

FMP je bolje otvorio utakmicu i bio prednosti od samog početka, a osetniju je napravio u 9. minutu – 24:9. Razlika ukvalitetu u korist Beograđana bila je evidentna, a na prvu pauzu se otišlo pri rezultatu 26:12.

Ništa drugačije nije donela ni druga deonica. Tim iz Železnika je držao stvari na terenu pod kontrolom, uz konstantnu dvocifrenu prednost koja nije jednog momenta nije dolazila u pitanje. Metalac nije uspevao da uhvati priključak, pa je FMP na poluvreme otišao sa lepim viškom – 49:34.

U trećoj četvrtini ekipa iz Valjeva je uspela da vrati neizvesnost, pošto je u 26. minutu smanjila minus na devet poena (52:61), koliko je bilo i posle 30. minuta igre – 67:58.

Bio je Metalac u igri i tokom poslednje četvrtine, sa desetak poena zaostatka, a u 35. minutu smanjio na 71:76. Međutim, Mur je odgovorio trojkom, pa dvojkom, i za 30 sekundi ponovo podigao na „plus deset“ – 81:71. Imali su Valjevci još par šansi, ali je posle poena Valinskasa na 2:45 do kraja sve bilo jasno – 87:74.


#   Niš   košarka   Kup Radivoj Korać   FMP KK
@BCFMP @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima