Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Фудбалски камп у Бабушници

rssBookmark and Share

Бабушница 07.07.2019. РТС, Јужна Србија Инфо

У Бабушници је у току фудбалски камп за децу, који води прослављени фудбалер Алберт Нађ. Камп је бесплатан, а деца имају прилику да науче основе фудбала и да корисно проведу слободно време.

Фудбалски камп у Бабушници

Фудбалски терен у Бабушници, никад пунији. Стотинак малишана долази два пута дневно у школу фудбала.

"Мени је баш супер, имам друштво и лепо нам је."

"На којој ти позицији играш? Одбарну играм. Добро ми иде."

На питање ко је бољи фудбалер, дечаци или девојчице, добили смо одговор: "Дечаци, зато што је напорно, а девојчице не могу све то да издрже."

"Учимо се да за оно што хоћемо да постигнемо, треба труд."

Мали фудбалери имају и публику.

"Јако сам задовољна. Син Теодор много воли фудбал, тако да је ту у једној од ових екипа", каже Валентина Николић - Радивојев, мајка.

"Сви знамо да су деца доста везана за телефоне, за компјутере, имају проблеме са кичмом, са видом. Сада су два пута дневно одвојени по сат и по времена, тако да заиста доста значи", наводи др Невена Крстић, лекар.

Организатори су изненађени одзивом деце, зато очекују да ће овај камп постати традиција.

О томе Ана Марија Антић, организатор кампа каже: "За сада процењујемо да је око стотину деце прошло кроз овај камп Алберта Нађа. Интересовање је велико, сви су одушевљени и питају када ће наредни тренинг, што нам је најбоља потврда да нам је све успело."

"Обично ти велики таленти су у малим срединама и немају толико велике могућности да искажу свој таленат. И онда, дефинитивно, треба да их тражимо", каже Алберт Нађ, фудбалски тренер.

Бабушнички малишани су прво полувреме већ добили - уместо компјутерских игрица, одабрали су лопту и траву. У другом полувремену, такмичиће се сами са собом - колико могу да истрају у намери да савладају фудбалску вештину.


#   фудбал   Бабушница   мали фудбал   тренинг   Фудбалски камп
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима