Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Fudbalski kamp u Babušnici

rssBookmark and Share

Babušnica 07.07.2019. RTS, Južna Srbija Info

U Babušnici je u toku fudbalski kamp za decu, koji vodi proslavljeni fudbaler Albert Nađ. Kamp je besplatan, a deca imaju priliku da nauče osnove fudbala i da korisno provedu slobodno vreme.

Fudbalski kamp u Babušnici

Fudbalski teren u Babušnici, nikad puniji. Stotinak mališana dolazi dva puta dnevno u školu fudbala.

"Meni je baš super, imam društvo i lepo nam je."

"Na kojoj ti poziciji igraš? Odbarnu igram. Dobro mi ide."

Na pitanje ko je bolji fudbaler, dečaci ili devojčice, dobili smo odgovor: "Dečaci, zato što je naporno, a devojčice ne mogu sve to da izdrže."

"Učimo se da za ono što hoćemo da postignemo, treba trud."

Mali fudbaleri imaju i publiku.

"Jako sam zadovoljna. Sin Teodor mnogo voli fudbal, tako da je tu u jednoj od ovih ekipa", kaže Valentina Nikolić - Radivojev, majka.

"Svi znamo da su deca dosta vezana za telefone, za kompjutere, imaju probleme sa kičmom, sa vidom. Sada su dva puta dnevno odvojeni po sat i po vremena, tako da zaista dosta znači", navodi dr Nevena Krstić, lekar.

Organizatori su iznenađeni odzivom dece, zato očekuju da će ovaj kamp postati tradicija.

O tome Ana Marija Antić, organizator kampa kaže: "Za sada procenjujemo da je oko stotinu dece prošlo kroz ovaj kamp Alberta Nađa. Interesovanje je veliko, svi su oduševljeni i pitaju kada će naredni trening, što nam je najbolja potvrda da nam je sve uspelo."

"Obično ti veliki talenti su u malim sredinama i nemaju toliko velike mogućnosti da iskažu svoj talenat. I onda, definitivno, treba da ih tražimo", kaže Albert Nađ, fudbalski trener.

Babušnički mališani su prvo poluvreme već dobili - umesto kompjuterskih igrica, odabrali su loptu i travu. U drugom poluvremenu, takmičiće se sami sa sobom - koliko mogu da istraju u nameri da savladaju fudbalsku veštinu.

Komentara: 0


#   fudbal   Babušnica   mali fudbal   trening   Fudbalski kamp
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima