Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

„Храм прокупачке кошарке“ у новом руху

rssBookmark and Share

Прокупље 03.08.2017. Јужна Србија Инфо

Обновљени кошаркашки терен у центру Прокупља свечано је отворен. Терен ће носити име по легенди прокупачке кошарке Томици Ђорђевићу, а све је урађено у склопу акције компаније Mozzart “Сто терена за једну игру“.

„Храм прокупачке кошарке“ у новом руху

Пред великим бројем публике, бивших и садашњих кошаркаша терен су свечано отворили Маја Ранђеловић члан Општинског Већа задужена за просвету, спорт и омладину и Предраг Ђорђевић син Томице Ђорђевића.

- Када говоримо о здрављу деце и здрављу наше нације, морамо говорити о развоју спортске инфраструктуре. Овим желимо да мотивишемо све грађане да се баве спортом, а пре свега најмлађе, да крену стопама Драгана Лабовића и Петра Ракићевића прослављених прокупачких кошаркаша који су данас овде са нама и присуствују отварање реновираног “храма кошарке”. Драго ми је што имам прилику да се овако захвалим у име Прокупчана и сигурна сам да ће овај терен 24 сата наша деца користити за тренинг и дружење, рекла је Маја Ранђеловић отварајући обновљени кошаркашки терен.

Свечано отварање терена улепшала је утакмица између млађих селекција прокупачких клубова „Прокупља“ и „Пробаскета“ , које су са клупе предводили Драган Лабовић и Петар Ракићевић, познати кошаркаши који су своје прве спортске кораке направили баш на овом игралишту. Након тога организовано је и такмичење у шутирању тројки.

- Ово је феноменалан догађај за град и за кошарку. Захвалио бих компанији Мozzart на овој акцији и обнављању терена. Надам се да овде нећемо стати и да ће бити још више оваквих или сличних акција, каже је Драган Лабовић легенда прокупачке кошарке.

Један од најстаријих кошаркашких терена у Србији добио је ново рухо и биће инспирација за неке будуће кошаркашке шампионе.

- Сви кошаркаши који су пролазили кроз овај град су морали да прођу кроз овај терен. Изузетно леп догађај, много спортских лица и сви су насмејани. Права је ствар што је изабран баш овај кошаркашки терен и свама који су учествовали у овој акцији се захваљујем, рекао је Петар Ракићевић легенда прокупачке кошарке.


#   Прокупље   кошарка   24 сата   Маја Ранђеловић   Предраг Ђорђевић   кошаркашки терен   Моцарт кладионица   Драган Лабовић   Петар Ракићевић   Томица Ђорђрвић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима