Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

„Hram prokupačke košarke“ u novom ruhu

rssBookmark and Share

Prokuplje 03.08.2017. Južna Srbija Info

Obnovljeni košarkaški teren u centru Prokuplja svečano je otvoren. Teren će nositi ime po legendi prokupačke košarke Tomici Đorđeviću, a sve je urađeno u sklopu akcije kompanije Mozzart “Sto terena za jednu igru“.

„Hram prokupačke košarke“ u novom ruhu

Pred velikim brojem publike, bivših i sadašnjih košarkaša teren su svečano otvorili Maja Ranđelović član Opštinskog Veća zadužena za prosvetu, sport i omladinu i Predrag Đorđević sin Tomice Đorđevića.

- Kada govorimo o zdravlju dece i zdravlju naše nacije, moramo govoriti o razvoju sportske infrastrukture. Ovim želimo da motivišemo sve građane da se bave sportom, a pre svega najmlađe, da krenu stopama Dragana Labovića i Petra Rakićevića proslavljenih prokupačkih košarkaša koji su danas ovde sa nama i prisustvuju otvaranje renoviranog “hrama košarke”. Drago mi je što imam priliku da se ovako zahvalim u ime Prokupčana i sigurna sam da će ovaj teren 24 sata naša deca koristiti za trening i druženje, rekla je Maja Ranđelović otvarajući obnovljeni košarkaški teren.

Svečano otvaranje terena ulepšala je utakmica između mlađih selekcija prokupačkih klubova „Prokuplja“ i „Probasketa“ , koje su sa klupe predvodili Dragan Labović i Petar Rakićević, poznati košarkaši koji su svoje prve sportske korake napravili baš na ovom igralištu. Nakon toga organizovano je i takmičenje u šutiranju trojki.

- Ovo je fenomenalan događaj za grad i za košarku. Zahvalio bih kompaniji Mozzart na ovoj akciji i obnavljanju terena. Nadam se da ovde nećemo stati i da će biti još više ovakvih ili sličnih akcija, kaže je Dragan Labović legenda prokupačke košarke.

Jedan od najstarijih košarkaških terena u Srbiji dobio je novo ruho i biće inspiracija za neke buduće košarkaške šampione.

- Svi košarkaši koji su prolazili kroz ovaj grad su morali da prođu kroz ovaj teren. Izuzetno lep događaj, mnogo sportskih lica i svi su nasmejani. Prava je stvar što je izabran baš ovaj košarkaški teren i svama koji su učestvovali u ovoj akciji se zahvaljujem, rekao je Petar Rakićević legenda prokupačke košarke.


#   Prokuplje   košarka   24 sata   Maja Ranđelović   Predrag Đorđević   košarkaški teren   Mocart kladionica   Dragan Labović   Petar Rakićević   Tomica Đorđrvić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima