Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Једриличарска регата на Бованском језеру

rssBookmark and Share

Ниш 15.04.2008. Autor: T.Todorović

На Бованском језеру, између Алексинца и Сокобање у петак, суботу и недељу успешно је организована Међународна једриличарска регата, на којој је учествовало више од 60 такмичара из наше земље, Бугарске и Македоније.

Једриличарска регата на Бованском језеру

 По веома повољним условима за такмичење, јер је оба дана било доста ветра, такмичари су показали велику умешност и високо познавање вештине једрења.

У недељу увече, после завршетка регате, проглашени су победници. Најбољи у својим такмичарским класама били су Лука Тошић, из Једриличарског клуба „Гемакс” – Београд (класа Оптимист), Анђелија Милосављевић, из ЈК „Зоран Радосављевић” – Ниш (класа Оптимист-девојчице), Слав Оков и Николај Василев, из Јахт-клуба „Софија” (класа 470), Ладислав Полачек, из ЈК „Палић” Суботица (класа Фин), Милица Дукић, ЈК „Београд” (класа Ласер Радијал), Милан Ђорђевић, ЈК „Гемакс” Београд (класа Ласер Стандард) и Маја Кнежевић, ЈК „Београд” (класа Ласер 4,7). Најбољим једриличарима уручене су награде и пехари, а у свакој категорији награђена су по прва три пласирана такмичара или екипе.

Регату је, уз покровитељство града Ниша и општина Алескинац и Сокобања, организовао Једриличарски клуб „Зоран Радосављевић” из Ниша.


 


#   Ниш   Београд   Бованско језеро   регата   једрење   Зоран Радосављевић   Милан Ђорђевић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима