Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Коњичке трке на Дан града Лесковца

rssBookmark and Share

Лесковац 12.10.2019. Јужна Србија Инфо

Данас су, традиционално на Дан града, одржане коњичко-касачке трке у организацији Коњичког клуба „Дубочица 1933“. Град Лесковац одликује више од осамдесет година дуга традиција бављења овим спортом.

Коњичке трке на Дан града Лесковца

Градоначелник Лесковца др Горан Цветановић поздравио је све присутне и рекао:

„Оно чиме се можемо похвалити јесте да је Лесковац данас једини град на југу Србије у ком се организују коњичке трке. Ове године у тркама учествује 44 грла која долазе из читаве Србије али и иностранства, а који ће се надметати у 5 категорија.“

„Нажалост, током деценија, пракса одржавања коњичких трка за Дан града је укинута, али смо је 2013. године поново покренули, у жељи да оживимо традицију и нашим суграђанима понудимо занимљиве спортске садржаје. Са том жељом је локална самоуправа  и овогодишње трке подржала са 600 хиљада динара,“ – додао је градоначелник Цветановић који је уручио пехар власнику победничког грла Лирији, Александру Ранђеловићу, који се захвалио градоначелнику и граду на подршци.

Трци је присуствовао и Бојан Станимировић, члан групе Амадеус бенд и добитник Октобарске награде који је, заједно са градоначелником, уручио награду најбољима.

Трку је испратио још један од добитника Октобарских награда, менаџер деценије Бане Обрадовић.


#   Лесковац   Горан Цветановић   Дан града   коњи   Коњички клуб Лесковац   трке   коњичке трке
@CvetanovicG @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима