Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Председник Пливачког савеза Србије посетио Лесковац

rssBookmark and Share

Лесковац 04.02.2018. Јужна Србија Инфо

Председник Пливачког савеза Србије, Борис Дробац, посетио је јуче Лесковац и са градоначелником, Гораном Цветановићем, обишао базен у СРЦ „Дубочица“.

Председник Пливачког савеза Србије посетио Лесковац

Ово приликом Дробац је истакао како лесковачки базен има добре услове да постане центар за припреме пливача из целе Србије.

Тренутно на лесковачком базену припреме изводи ПК „11. април“  из Београда чији ће пливачи у нашем граду боравити десетак дана.

Градоначелник Лесковца, Горан Цветановић, данас је рекао да град има два пливачка клуба, чији пливачи доносе велики број медаља са такмичења представљајући нас у најлепшем светлу.

Осврнувши се на то колико Лесковчани цене пливање Цветановић је рекао: „Веома смо свесни бенефита сваког спорта, тако и пливања. Трудимо се да стварамо боље услове за овај спорт и наш град начинимо регионалним пливачким центром. Издвајања за овај спорт повећавамо сваке године. У 2018. за пливачке клубове „Дубочица“ и „Лесковац“  преко програмског финансирања издвојено је 3,4 милиона динара, док је у 2017. издвајање било скоро милион мање. Такође, најбољи пливачи награђују се признањима за Дан града преко фонда за младе талетне.“ 

Коментара: 0


#   Лесковац   Горан Цветановић   Дан града   Пливачки савез Србије   Борис Дробац   СЦ Дубочица
@CvetanovicG @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима