Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Konjičke trke na Dan grada Leskovca

rssBookmark and Share

Leskovac 12.10.2019. Južna Srbija Info

Danas su, tradicionalno na Dan grada, održane konjičko-kasačke trke u organizaciji Konjičkog kluba „Dubočica 1933“. Grad Leskovac odlikuje više od osamdeset godina duga tradicija bavljenja ovim sportom.

Konjičke trke na Dan grada Leskovca

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović pozdravio je sve prisutne i rekao:

„Ono čime se možemo pohvaliti jeste da je Leskovac danas jedini grad na jugu Srbije u kom se organizuju konjičke trke. Ove godine u trkama učestvuje 44 grla koja dolaze iz čitave Srbije ali i inostranstva, a koji će se nadmetati u 5 kategorija.“

„Nažalost, tokom decenija, praksa održavanja konjičkih trka za Dan grada je ukinuta, ali smo je 2013. godine ponovo pokrenuli, u želji da oživimo tradiciju i našim sugrađanima ponudimo zanimljive sportske sadržaje. Sa tom željom je lokalna samouprava  i ovogodišnje trke podržala sa 600 hiljada dinara,“ – dodao je gradonačelnik Cvetanović koji je uručio pehar vlasniku pobedničkog grla Liriji, Aleksandru Ranđeloviću, koji se zahvalio gradonačelniku i gradu na podršci.

Trci je prisustvovao i Bojan Stanimirović, član grupe Amadeus bend i dobitnik Oktobarske nagrade koji je, zajedno sa gradonačelnikom, uručio nagradu najboljima.

Trku je ispratio još jedan od dobitnika Oktobarskih nagrada, menadžer decenije Bane Obradović.

Komentara: 0


#   Leskovac   Goran Cvetanović   Dan grada   konji   Konjički klub Leskovac   trke   konjičke trke
@CvetanovicG @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima