Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Куп Радивој Кораћ: ФМП лако против Динамика за полуфинале

rssBookmark and Share

Ниш 14.02.2020. Б92, Спорт клуб, Јужна Србија Инфо

Кошаркаши ФМП Железника победили су Динамик 98:73 и пласирали се у полуфинале Купа "Радивој Кораћ".

Starsportphoto
Starsportphoto

ФМП из Железника је трећи полуфиналиста Купа Радивоја Кораћа јер је савладао Динамик у Нишу резултатом 98:73. ФМП ће у полуфиналу играти са Партизаном или Борцем из Чачка.

У трећем мечу четвртфинала Купа "Радивој Кораћ" ФМП је у Нишу победио Динамик 98:73 (23:21, 25:17, 26:14 и 24:21).

ФМП Железник – Динамик 98:73
Дворана: Чаир.
Гледалаца: 1.000.

ФМП у хали Чаир ниједног тренутка није допустио било какво изенађење на дебију Филипа Човића и Огњена Кузмића, пребачених пре неколико дана из Црвене звезде.

Динамик је био у егалу са ФМП само у првој четвртини да би у другој екипа из Железника стигла и до 15 поена предности. ФМП је ипак на полувремену имао свега десет разлике, а већ је у трећем периоду понајвише због доминације у скоку тим из прве АБА лиге стигао до 20 поена предности.

Од старта су "пантери" преузели вођство, Динамик се добро држао у првој деоници, све док ФМП није стекао двоцифрену разлику у другој и подизао је све до краја утакмице.

ФМП је меч завршио са скоро 70% шута за два поена, док је за три шутирао 47%. Тим из Железника је доминирао у скоку јер је однос био 45:22.

Најефикаснији на мечу био је Милош Глишић из Динамика са 17 поена, а три мање имао је његов саиграч Грегор Глас.

Код ФМП-а одличан је био Стефан Пот са 14 поена, Окбен Улубај је додао 12, Дуоп Рит 11, а Стефан Ђорђевић 10. Запажени су били и Човић са седам и Кузмић са осам поена.

ФМП у полуфиналу у суботу од 21 час игра против бољег из двобоја Партизана и Борца из Чачка. Други полуфинални пар чине Црвена звезда и Мега Бемакс.


#   Ниш   кошарка   Стефан Ђорђевић   Куп Радивој Кораћ   ФМП КК   Динамик КК
@BCFMP @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима