Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Куп Радивој Кораћ: Партизан : ФМП 85 : 77, црно-бели бране куп

rssBookmark and Share

Ниш 15.02.2020. АГ, Јужна Србија Инфо

У другој утакмици полуфинала Радивој Кораћ састали су се АБА лигаши Партизан и ФМП, а славили су црно-бели.

Фото Милица Гвозден
Фото Милица Гвозден

Екипа Партизана ће тако бити у прилици да брани прошлогодишњу титулу, освојену такође у Нишу.

Обе екипе су равноправно и конкретно ушле у меч, тако да је почетак обележила резултатска клацкалица. ФМП је успевао да испрати сваки кош црно-белих. Ипак, заустављен продор који је Томас казнио са линије слободних бацања и тројка Маркуса Пејџа доводи Партизан до првог већег вођства (15:9).

У сличном темпу је настављено, а играчи ФМП су углавном фауловима заустављали продоре Партизана и слали њихове играче на линију слободних бацања, што су ови углавном и користили (6/8) користили. ФМП је своје поготке углавном постизао из рекета. Резултатски егал сачувао је Стефан Пот тројком у последњој секунди прве четвртине (24:22).

ФМП ефективно наставља и у другој четвртини и долази до поравнања, али им Кори Волден то квари тројком. У игру улази бивши играч Партизана Марко Пецарски и уписује се у листу стрелаца, уз додатно слободно бацање, које користи. Партизан се у томе периоду мучи са реализацијом напада, па ФМП шутом са дистанце долази до прве предности (31:34).

Овај резултат се није мењао цео минут, док није дошло до ефективног закуцавања Стефана Бирчевића након контранапада, па је тренер ФМП-а Јовановић морао да реагује тајмаутом. Слаб шут партизана поправља Стефан Бирчевић, тројком након промашених слободних бацања Николе Јанковића. (36:36). Ипак, то није донело прекретницу, јер се наставља ужасна реализација црно-белих, што делимично коригују добром одбраном, али ипак екипа из Железника долази до првог значајнијег вођства, кошем Кузмића на асистенцију Човића (36:41), на шта Тринкијери реагује тајмаутом. Последњи минут није донео промену начина игре, па се на одмор отишло са резултатом 40:45 на семафору попуњене дворане Чаир.

Партизан конкретније улази у наставак игре, па се након две акције приближава на поен разлике. У наредним минутима видели смо појачану одбрану, па није долазило до промене све до коша Корија Волдена (46:45) након чега реагује тренер екипе из Железника. То не доноси промену у њиховој игри, а Партизан појачава темпо, али и разлику (51:45).

Тек бржим протоком лопте Јеремић долази у ситуацију да погоди за три поена, на шта узвраћа Јарамаз на другој страни, а тренер Јовановић реагује исхитрено и добија техничку грешку. Маркус Пејџ улази у период несигурног шута, на шта нисмо навикли, када је овај Американац у питању. Јарамаз продором уз фаул повећава вођство Партизана (59:52). ФМП појачава ритам, па видимо активну кошарку и честу промену резултата. Али, поново Јарамаз, овог пута сигуран шут за три поена. (63:57).

Последња четвртина је почела нервозно на обе стране, па су обручи углавном мировали. Вил Мозли је прихватио једну одбијену лопту и атрактивно закуцао са леђа. Партизан тиме долази до предности од 10 поена, па Јовановић мора да реагује тајм аутом.

Партизан рано излази из бонуса, Волден је у проблему са 4 личне, колико има и Јеремић са друге стране.

Пејџ атрактивним избацивањем лопте у рекету одржава предност од 10 поена, а аплаузима је испраћено и закуцавање Стефана Бирчевића.

Тек Филип Човић шутом за три поена приближава ФМП на 6 поена разлике, па Тринкијери позива своју екипу до клупе. Партизан појачава (78:67), па са друге стране реагује помоћни тренер Зарић, јер је Јовановић већ "попио" другу техничку.

Новица Величковић узима микрофон и позива навијаче на фер навијање, због вређања Човића од стране Гробара.

Виђамо квалитетну кошарку на крају утакмице и промену резултата, али ФМП не успева да смањи разлику.

На крају 85:77 и Партизан иде у финале купа.

Помоћни тренер ФМП Александар Зарић је честитао екипи Партизана, осврнуо се на почетак 3. четвртине, да је у томе периоду Партизан боље шутирао. уследиле су и 2 техничке тренера Јовановића. Зарић је поменуо да је била лоша одбрана, а противник је поентирао након офанзивног скока.

Капитен Партизана је рекао да је утакмица била тешка, енергија је била велика. Честитао је противнику на фер и коректној игри. Што се тиче сутрашње утакмице каже да у дербију нема фаворита, а да ће играчи дати свој максимум.

Тринкијери се осврнуо на утакмицу против Борца, данас ФМП, сутра дерби. Утакмица је била мушка, тешка. Честитао је играчима како су одиграли друго полувреме. Није био задовољан првим полувременом. "Намучили смо се, али ћемо наћи начин да се одморимо и играмо дерби", рекао је. Нема Гордића, Рединга, период је био тежак, али је задовољан како је екипа то одиграла.

 

У првој утакмици полуфинала, данас је Црвена звезда у неизвесној утакмици добила екипу Меге.


#   Ниш   кошарка   Партизан КК   Куп Радивој Кораћ   ФМП КК   Новица Величковић
@PartizanBC @BCFMP @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима