Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Марјановићево ремек-дело повело Нишлије до трећег места, Вошин гол на ветрометини

rssBookmark and Share

Ниш 17.10.2015. MozzartSport

Црвена звезда, Борац и на деоби трећег места на табели, макар до сутра, Јавор и Раднички из Ниша.
Раднички у Новом Саду славио са 2:0

Марјановићево ремек-дело повело Нишлије до трећег места, Вошин гол на ветрометини

Реал са Нишаве је наиме у једном од два дербија 14. кола Суперлиге изненадио Војводину у Новом Саду и захваљујући велелепном голу Саше Марјановића, а потом и поготку хладнокрвног Петра Ђуричковића са спорног пенала у 88. минуту, стигао до победе од 2:0 (1:0).

Игра коју је Раднички приказао на више него полупразном Карађорђу била је управо она која чети Милана Раставца доноси резултате у 2015. години. Лопта противнику, чврст блок на својој половини терена и тражење шанси из контри. Против порозне одбране каква је Вошина - а она је у ових 14 кола примила 23 гола, само је последња линија Рада једном више поклекла - таква тактика морала је да успе.

Додуше, од ремек дела Марјановића и није било спаса. Био је то слободан ударац на ивици казненог простора Старе даме и маестрална лопта Марјановића, која је лизнула пречку пре но што је склизнула у мрежу немоћног Марка Кордића. Млади голман Воше могао је само да погледом испрати лопту.

У самом финишу шлаг на торту сипао је Ђуричковић, мада је утисак да је судија Дејан Филиповић престрого окрактерисао дуел Лазара Росића и стрелца другог гола Радничког као повод за најстрожу казну.

Исправке међутим није било, па Воши остаје да жали за пропуштеним шансама из првог полувремена када је голман Александар Јовановић чувао госте у животу. Мада ваља рећи да је Раднички и у том делу игре имао можда и зрелије шансе за гол, али не и концетрације у завршници. И без раног гола је међутим Реал са Нишаве тек други пут у сезони успео да на једној утакмици два пута затресе мрежу ривала. Воша је пак у наставку имала јалову иницијативу, али и само једну шансу преко резервисте Александра Палочевића. Јовановић је и тада био непремостива препрека.

ВОЈВОДИНА - РАДНИЧКИ НИШ 0:2 (0:1)
/Марјановић 72, Ђуричковић 89пен/

Стадион: Карађорђе;
Судија: Дејан Филиповић;

Војводина (4-2-3-1): Кордић - Василић, Панков, Росић, Настић - Секулић (од 80’ Зоћевић), Пушкарић - Станисављевић (од 72’ Вукчевић), Иванић, Бабић (од 63’ Палоћевић) - Ожеговић;

Раднички Ниш (4-2-3-1): А. Јовановић - Ђорђевић (од 46’ Блажић), Р. Булатовић, Лакић-Пешић, Д. Булатовић - Томић, А. Јовановић - Апостоловић (од 59’ Мркић), Ђуричковић (од 90’ Крстић), Марјановић - Ашћерић.

Суперлига, 14. коло:

Рад - Црвена звезда 0:3 (0:0)
/Грујић 40, Ристић 88, Катаи 90+2/

Војводина - Раднички Ниш 0:2 (0:0)
/Марјановић 72, Ђуричковић 89пен/

Недеља:
15.00: Металац - Младост
15.00: Нови Пазар - Чукарички
15.00: Спартак - Вождовац
15.00: Борац Чачак - ОФК Београд
19.00: Партизан - Јавор
19.00: Јагодина - Радник

(ФОТО: Стар Спорт)


#   Ниш   фудбал   Раднички ФК   Нови Пазар   Александар Јовановић   Нови Сад   Суперлига   Војводина ФК   ОФК Београд   Саша Марјановић   Црвена Звезда
@NisRadnicki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима