Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Marjanovićevo remek-delo povelo Nišlije do trećeg mesta, Vošin gol na vetrometini

rssBookmark and Share

Niš 17.10.2015. MozzartSport

Crvena zvezda, Borac i na deobi trećeg mesta na tabeli, makar do sutra, Javor i Radnički iz Niša.
Radnički u Novom Sadu slavio sa 2:0

Marjanovićevo remek-delo povelo Nišlije do trećeg mesta, Vošin gol na vetrometini

Real sa Nišave je naime u jednom od dva derbija 14. kola Superlige iznenadio Vojvodinu u Novom Sadu i zahvaljujući velelepnom golu Saše Marjanovića, a potom i pogotku hladnokrvnog Petra Đuričkovića sa spornog penala u 88. minutu, stigao do pobede od 2:0 (1:0).

Igra koju je Radnički prikazao na više nego polupraznom Karađorđu bila je upravo ona koja četi Milana Rastavca donosi rezultate u 2015. godini. Lopta protivniku, čvrst blok na svojoj polovini terena i traženje šansi iz kontri. Protiv porozne odbrane kakva je Vošina - a ona je u ovih 14 kola primila 23 gola, samo je poslednja linija Rada jednom više poklekla - takva taktika morala je da uspe.

Doduše, od remek dela Marjanovića i nije bilo spasa. Bio je to slobodan udarac na ivici kaznenog prostora Stare dame i maestralna lopta Marjanovića, koja je liznula prečku pre no što je skliznula u mrežu nemoćnog Marka Kordića. Mladi golman Voše mogao je samo da pogledom isprati loptu.

U samom finišu šlag na tortu sipao je Đuričković, mada je utisak da je sudija Dejan Filipović prestrogo okrakterisao duel Lazara Rosića i strelca drugog gola Radničkog kao povod za najstrožu kaznu.

Ispravke međutim nije bilo, pa Voši ostaje da žali za propuštenim šansama iz prvog poluvremena kada je golman Aleksandar Jovanović čuvao goste u životu. Mada valja reći da je Radnički i u tom delu igre imao možda i zrelije šanse za gol, ali ne i koncetracije u završnici. I bez ranog gola je međutim Real sa Nišave tek drugi put u sezoni uspeo da na jednoj utakmici dva puta zatrese mrežu rivala. Voša je pak u nastavku imala jalovu inicijativu, ali i samo jednu šansu preko rezerviste Aleksandra Paločevića. Jovanović je i tada bio nepremostiva prepreka.

VOJVODINA - RADNIČKI NIŠ 0:2 (0:1)
/Marjanović 72, Đuričković 89pen/

Stadion: Karađorđe;
Sudija: Dejan Filipović;

Vojvodina (4-2-3-1): Kordić - Vasilić, Pankov, Rosić, Nastić - Sekulić (od 80’ Zoćević), Puškarić - Stanisavljević (od 72’ Vukčević), Ivanić, Babić (od 63’ Paloćević) - Ožegović;

Radnički Niš (4-2-3-1): A. Jovanović - Đorđević (od 46’ Blažić), R. Bulatović, Lakić-Pešić, D. Bulatović - Tomić, A. Jovanović - Apostolović (od 59’ Mrkić), Đuričković (od 90’ Krstić), Marjanović - Ašćerić.

Superliga, 14. kolo:

Rad - Crvena zvezda 0:3 (0:0)
/Grujić 40, Ristić 88, Katai 90+2/

Vojvodina - Radnički Niš 0:2 (0:0)
/Marjanović 72, Đuričković 89pen/

Nedelja:
15.00: Metalac - Mladost
15.00: Novi Pazar - Čukarički
15.00: Spartak - Voždovac
15.00: Borac Čačak - OFK Beograd
19.00: Partizan - Javor
19.00: Jagodina - Radnik

(FOTO: Star Sport)


#   Niš   fudbal   Radnički FK   Novi Pazar   Aleksandar Jovanović   Novi Sad   Superliga   Vojvodina FK   OFK Beograd   Saša Marjanović   Crvena Zvezda
@NisRadnicki @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima