Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Мераклијски и на вождовачком крову

rssBookmark and Share

09.09.2016. ФК Раднички

Двонедељна пауза због термина резервисаног за европске квалификације је близу краја, српски клубови су у јеку припрема за наставак првенства, а Раднички ће, након две узастопне победе, у осмом колу Суперлиге гостовати Вождовцу.

Мераклијски и на вождовачком  крову

Нишлије, по некој малој традицији, лоше пролазе на „крову“ чувеног спортског центра, где се фудбал игра на вештачкој трави. Стога су се сада баш „наоштриле“ да у специфичним условима стадиона у Београду остваре повољан резултат.

Тренер Милан Раставац је на редовној конференцији за новинаре потенцирао управо специфичности у којима се игра утакмица:

Такмичење је оно што нас држи, све унутар ових пауза су припреме за њега, па је то случај и пред ову утакмицу. Ипак, морам да признам да смо се мало студизоније него што је уобичајено припремали за овај дуел и због тога интензивно размишљамо о избору идеје игре и играча који ће играти, јер је потребно да се прилагодимо тим специфичним захтевима које доноси стадион Вождовца. Тамо је неопходно уложити и додатни напор, а први предуслов да остваримо добар резултат је да се игром наметнемо у мечу са ривалом, који такође има континуитет добрих резултата. Тежићемо томе да се, унутар тих посебних услова које доноси играње на крову њиховог спортског центра, наметнемо као тим који ће диктирати ствари на терену. То, наравно, неће бити лако јер Вождовац има чврстину која је посебно изражена на домаћем терену.

Довели су Дражића, који уз Стојановића чини добар тандем, ту је и Георгијев… доста су опасни у офанзивном делу игре… Ипак, очекујем добро издање свог тима и надам се да ћемо се из Београда вратити са повољним резултатом – рекао је шеф струке нишког тима пред гостовање популарним „Змајевима“.

Говорећи о здравственом билтену екипе, Раставац је саопштио да Саша Стојановић има одређених проблема са „примицачем“, те да је његов суботњи наступ под знаком питања, а за утакмицу са Вождовцем неће бити спреман ни Павле Попара, који већ две седмице одсуствује због повреде препона. Стога је тренер Нишлија упитан да ли ће бити принуђен да, уколико Стојановић не буде могао да игра, а и због специфичности терена на Вождовцу, мења тим који је добио претходна два меча:

Па видећемо… Стојановића ћемо чекати до задњег момента, а могуће су промене у смислу адаптација унутар позиција у тиму – оставио је Раставац себи маневарског простора да још мало размисли о стартној постави Радничког.

Милош Радивојевић је на Чаир стигао управо из Вождовца и свакако добро познаје своје дојучерашње клупске другове. Занимљиво, свој једини гол у дресу популарних „Змајева“ постигао је управо против Радничког, у прошлосезонској победи од 3:1, те је упитан да ли и сада можемо очекивати неки сличан „перформанс“ са његове стране:

Ја сам дефанзивац, и бићу, пре свега, срећан ако не примимо гол. А ако будемо дали и још се ја упишем међу стрелце, свакако ће ми бити драго. У сваком случају, очекујем добру утакмицу, јер се сусрећу две екипе из самог врха табеле. Јесте, специфични су услови на вештачкој трави, али верујем да ће се Раднички добро прилагодити. О Вождовцу, наравно, знам много тога, то су све моји добри другари и одлични играчи, са сјајним тренером Братиславом Живковићем на челу. Но, и Раднички има одличну екипу и најпреспективнијег тренера у земљи и свакако ћемо имати чиме да се супротставимо домаћину. Надам се да ћемо пружити добру партију и верујем да ни резултат неће изостати – опрезни оптимиста је леви бек нишког тима.

Вождовац и Раднички играће у суботу, од 19 сати.


#   фудбал   Раднички ФК   Саша Стојановић   лош рад   Милан Раставац   Вождовац ФК   Милош Радивојевић
@NisRadnicki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима