Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Meraklijski i na voždovačkom krovu

rssBookmark and Share

09.09.2016. FK Radnički

Dvonedeljna pauza zbog termina rezervisanog za evropske kvalifikacije je blizu kraja, srpski klubovi su u jeku priprema za nastavak prvenstva, a Radnički će, nakon dve uzastopne pobede, u osmom kolu Superlige gostovati Voždovcu.

Meraklijski i na voždovačkom  krovu

Nišlije, po nekoj maloj tradiciji, loše prolaze na „krovu“ čuvenog sportskog centra, gde se fudbal igra na veštačkoj travi. Stoga su se sada baš „naoštrile“ da u specifičnim uslovima stadiona u Beogradu ostvare povoljan rezultat.

Trener Milan Rastavac je na redovnoj konferenciji za novinare potencirao upravo specifičnosti u kojima se igra utakmica:

Takmičenje je ono što nas drži, sve unutar ovih pauza su pripreme za njega, pa je to slučaj i pred ovu utakmicu. Ipak, moram da priznam da smo se malo studizonije nego što je uobičajeno pripremali za ovaj duel i zbog toga intenzivno razmišljamo o izboru ideje igre i igrača koji će igrati, jer je potrebno da se prilagodimo tim specifičnim zahtevima koje donosi stadion Voždovca. Tamo je neophodno uložiti i dodatni napor, a prvi preduslov da ostvarimo dobar rezultat je da se igrom nametnemo u meču sa rivalom, koji takođe ima kontinuitet dobrih rezultata. Težićemo tome da se, unutar tih posebnih uslova koje donosi igranje na krovu njihovog sportskog centra, nametnemo kao tim koji će diktirati stvari na terenu. To, naravno, neće biti lako jer Voždovac ima čvrstinu koja je posebno izražena na domaćem terenu.

Doveli su Dražića, koji uz Stojanovića čini dobar tandem, tu je i Georgijev… dosta su opasni u ofanzivnom delu igre… Ipak, očekujem dobro izdanje svog tima i nadam se da ćemo se iz Beograda vratiti sa povoljnim rezultatom – rekao je šef struke niškog tima pred gostovanje popularnim „Zmajevima“.

Govoreći o zdravstvenom biltenu ekipe, Rastavac je saopštio da Saša Stojanović ima određenih problema sa „primicačem“, te da je njegov subotnji nastup pod znakom pitanja, a za utakmicu sa Voždovcem neće biti spreman ni Pavle Popara, koji već dve sedmice odsustvuje zbog povrede prepona. Stoga je trener Nišlija upitan da li će biti prinuđen da, ukoliko Stojanović ne bude mogao da igra, a i zbog specifičnosti terena na Voždovcu, menja tim koji je dobio prethodna dva meča:

Pa videćemo… Stojanovića ćemo čekati do zadnjeg momenta, a moguće su promene u smislu adaptacija unutar pozicija u timu – ostavio je Rastavac sebi manevarskog prostora da još malo razmisli o startnoj postavi Radničkog.

Miloš Radivojević je na Čair stigao upravo iz Voždovca i svakako dobro poznaje svoje dojučerašnje klupske drugove. Zanimljivo, svoj jedini gol u dresu popularnih „Zmajeva“ postigao je upravo protiv Radničkog, u prošlosezonskoj pobedi od 3:1, te je upitan da li i sada možemo očekivati neki sličan „performans“ sa njegove strane:

Ja sam defanzivac, i biću, pre svega, srećan ako ne primimo gol. A ako budemo dali i još se ja upišem među strelce, svakako će mi biti drago. U svakom slučaju, očekujem dobru utakmicu, jer se susreću dve ekipe iz samog vrha tabele. Jeste, specifični su uslovi na veštačkoj travi, ali verujem da će se Radnički dobro prilagoditi. O Voždovcu, naravno, znam mnogo toga, to su sve moji dobri drugari i odlični igrači, sa sjajnim trenerom Bratislavom Živkovićem na čelu. No, i Radnički ima odličnu ekipu i najprespektivnijeg trenera u zemlji i svakako ćemo imati čime da se suprotstavimo domaćinu. Nadam se da ćemo pružiti dobru partiju i verujem da ni rezultat neće izostati – oprezni optimista je levi bek niškog tima.

Voždovac i Radnički igraće u subotu, od 19 sati.


#   fudbal   Radnički FK   Saša Stojanović   loš rad   Milan Rastavac   Voždovac FK   Miloš Radivojević
@NisRadnicki @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima