Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Radnički finiširao Mladost

rssBookmark and Share

28.08.2016. FK Radnički

Radnički u smiraj utakmice slomio otpor čvrstog tima iz Lučana i golovima Stojanovića i Petrovića stigao do vredne pobede.

Radnički finiširao Mladost

U utakmici u kojoj je bio bolji rival, ali bez nekih izglednijih šansi, Nišlije su dva šuta na gol u drugom poluvremenu pretvorile u pogotke. Rek’o bi čovek da neko to od gore vidi sve, pa se Nišlijama vratilo za neke prethodne ispuštene prilike, naročito u prošloj sezoni. Sve u svemu, Radnički je nagrađen za strpljenje i upornost, mada bi i u Mladosti s pravom mogli da kažu da nisu zaslužili da izgube.

Reflektori na Čairu ove večeri nisu radili punim kapacitetom, ali je zato Radnički od prve sekunde silovito krenuo ka golu gostiju. I već u 2. minutu mogao je do gola. Stojanović je odlično šutirao iz „slobodnjaka“ sa 25 metara, ali je Krznarić paradom izbacio loptu u korner. Posle udarca sa ugla, volej je sa ivice šesnaesterca zahvatio Miloš Radivojević, ali je lopta pruhajala ispod Mrkićeve noge, u golaut. Lučanci se, međutim, nisu samo branili. Igrali su čvrsto na sredini, sa striktnom markacijom Saše Stojanovića i u 13. minutu stvorili prvu priliku za gol. Saša Jovanović je utrčao po desnoj strani, odigrao povratnu na ivicu šesnaesterca, ali je Radivojević, neometan, šutirao preko gola.

IMG_0041Novo veliko uzbuđenje videli smo u 18. minutu. Stojanović je izveo korner, Mrkić je pogodio prečku, lopta je pala na peterac, a u stvorenoj gružvi Nišlije su „ga nekoliko sekundi davale“, na kraju je Aca Jovanović ubacio loptu u mrežu, ali je sudija poništio gol dosudivši faul štopera Miloša Živkovića.
Uzvratili su gosti preko proverene veze Jovanović-Radivojević. Sjajno je brzonogi fudbaler Mladosti izbacio Radivojevića, ovaj je utrčao u kazneni prostor, šutirao sa roglja peterca, ali je Bajić bio na visini zadatka i nogama je odbranio ovu veoma dobru šansu.

A onda je utakmica dobila potpuno drugačiji ritam. U 31. minutu u jednom duelu povređen je Petar Krstić i u poslednjih 15 minuta poluvremena utakmica je često prekidana zbog grubih startova, pa smo od fudbala malo šta videli. Na odmoru, bez golova-0:0.

Radnički je i u nastavku krenuo odlučno, ali nedovoljno konkretno u završnici. Lopta je uglavnom kružila na 35 metara ispred gola gostiju, bez prave šanse. I onda, kad su izdržali pritisak, gosti su stvorili i prvu priliku, i to iz prekida. Umesto direktnog šuta sa 25 metara, Lučanci su odigrali kombinaciju, ali je šut Jovanovića bio izblokiran. Minut kasnije, opet je lucidni Jovanović pobegao Radivojeviću po desnoj strani, uputio je centaršut na levu, ali je volej Vladimira Radivojevića izblokirao mladi Aleksa Jovanović.

Do kraja, Radnički je nastavio da plete mrežu oko gola gostiju, ali nikako da dođe do onog kobnog uboda. Šta više, Nišlije do 90. minuta nisu uputile nijedan šut u okvir gola gostiju. A onda, Mrkić, koji je ulaskom Dušana Živkovića, prešao na levu stranu, najzad je uspeo da prođe Pešića i onda zavrne u peterac. Na loptu je natrčao Saša Stojanović, špicom kopačke zahvata loptu i šalje je u mrežu, uz erupciju oduševljenja na Čairu. Otišao je popularni Caki ispred južne tribine da proslavi taj toliko željeni gol i našao se u zagrljaju i saigrača i navijača – 1:0.

U zaustavnom vremenu, kada su gosti krenuli na sve ili ništa, Dušan Živković je probio sa desne strane i šutirao, ali se lopta od bloka odbila u korner. A posle izvedenog udarca sa ugla, Miloš Petrović je iskoristio nepažnju gostiju, primio loptu u šesnaestercu i raspalio iz ne baš povoljne situacije, a lopta je prošla ispod Krznarića i završila je u mreži za konačnih 2:0. Bio je to „prvenac“ popularnog Raula koji, čini se, oduvek igra za Radnički i stoga je i razumljiva bila njegova ogromna radost posle prvog gola u dresu „Reala sa Nišave“.

I baš tako, „jedan je Real“... još dugo je posle meča odjekivalo sa južne tribine čairskog stadiona…

Rastavac: Nagrada za trud

Umesto prvog trenera Nenada Milovanovića, na konferenciji za novinare govorio je pomoćni trener Mladosti Goran Stanić:

Znali smo da je Radnički odlična ekipa sa puno indidividualaca koji mogu da reše utakmicu.Imali u prvom dobre šanse preko Radivojevića, koje smo morali bolje da iskoristimo, u drugom smo igrali dobro, ali nam je u finišu popustila koncentracija i primili smo gol, posle kojeg nije bilo vremena za bilo šta-rekao je Stanić.
Milan Rastavac je, kao i uvek, staloženo prokomentarisao meč:

Znali smo da neće biti lako, kao ni uvek kada igramo sa njima. Mladost ima dosta dobre rezultate, a čak i u mečevima koje nisu dobijali igrlali su dobro i stvarali šanse. Zato smo težili tome da budemo strpljivi, jer u nekoj utakmici sa puno tranzicije, oni bi imali više šansi da nas ugroze. Na kraju smo nagrađeni za trud i strpljenje, jer, ruku na srce, nismo previše uspevali da dođemo do šanse da ugrozimo njihovog golmana. Verujem da će nas ovaj niz povoljnih rezultata držati u nekom povoljnom zanosu, a pauza će poslužiti da nas oporavi od zamora i pripremi za nastavak prvenstva-rekao je šef struke niškog tima posle meča.

RADNIČKI-MLADOST 2:0 (0:0)

Niš, 27. avgusta.
Stadion Čair.
Gledalaca: 3000.
Sudija: Nemanja Petković (Beograd).
Strelci: -1:0 Stojanović 90. -2:0 Petrović 90+3.
Žuti kartoni: Radivojević, Stanković, Živković, Mrkić (Radnički), Bojović, Pejović, Radivojević, Tumbasević (Mladost).

RADNIČKI: Bajić, Petrović, Miloš Živković, Stanković, Radivojević, Krstić (od 35. Aleksa Jovanović), Arsić, Aleksandar Jovanović (od 70. Dušan Živković), Stojanović, Mrkić (od 90. Stanojević), Pavkov.

MLADOST: Krznarić, Pešić, Protić, Milošević, Šatara, Tumbasević, Pejović, Radivojević, Bojović (od 63. Odita), Jovanović, Milosavljević (od 81. Gavrić).


#   Čair   fudbal   Miloš Petrović   Radnički FK   Miloš Živković   Saša Jovanović   Aleksandar Jovanović   Saša Stojanović   loš rad   Milan Rastavac   Mladost FK Lučani   Miloš Radivojević   Ana Živković
@NisRadnicki @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima