Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Radnički: Mrkić srušio "bunker"

rssBookmark and Share

26.09.2016. FK Radnički

Radnički je, u duelu sa svojim „južnim“ komšijom iz Surdulice osvojio tri vredna boda i tako prekinuo mini-krizu rezultata u koju su uvršteni remi sa Napretkom i eliminacija od BSK-a iz Borče u Kupu.

Radnički: Mrkić srušio "bunker"

Nišlije su u svemu nadvisile goste, ali i pored velike terenske inicijative, do pobede su došle sjajnom individualnom akcijom Marka Mrkića, koji je u 75. minutu izveo pravi slalom, nanizao nekolicinu fudbalera Radnika i poslao loptu u mrežu, na veliku radost niških ljubitelja fudbala.

Radnički je od starta krenuo bez pardona. Nišlije su u prvih 15 minuta izvele dva kornera, dva puta uputile direktne udarce na gol gostiju, koji su, u prvoj trećini poluvremena, samo jednom prešli centar. Ipak, kolosalne prilike nije bilo sve do 17. minuta kada je oporavljeni Saša Stojanović sjajno proigrao Arsića, koji je ušao u šesnaesterac, potom „zalomio“ Krčamrevića, namestio loptu na svoju ubojitu levicu, ali je njegov šut Čančarević odbranio. Bila je to odlična prilika da Radnički dođe u vođstvo.

Nišlije su nastavile da napadaju, ali zgusnuta odbrana Surduličana uspešno je odolevala, a u par navrata gosti su pripretili kontranapadom. No, nijednom njihovi pokušaji nisu imali prefiks „opasnih“. Sve do finiša poluvremena, ni Nišlije nisu uspevale da stignu do ozbiljnije šanse, a onda, u tri minuta, imale su dve prilike koje se mogu nazvati stopostotnim. U 39. minutu, nakon izvedenog auta, Petrović je centrirao sa desne strane, Pavkov se našao u šansi, šutirao je sa 7-8 metara, ali Čančarević je ponovo odneo pobedu. Sjajna intervencija golmana Radnika! Tri minuta kasnije, u 41. minutu, lepo su iskombinovale Nišlije, Arsić je podigao loptu i utrčao, Pavkov mu glavom odigrao dupli pas, a onda je, ne čekajući da ona padne, Arsić pokušao glavom da lobuje Čančarevića, ali nije bio precizan.

mrkaNajzad, u zaustavnom vremenu, posle drugog kornera Radnika, sevnula je kontra Radničkog, ali Mrkić je nepropisno zaustavljen u momentu kada su Pavkov i rsić utrčavali u prazan prostor, a posle izvedenog prekida, Pavkov je spustio loptu do Stojanovića, ali je njegov šut bio izblokiran. Na poluvremenu, semafor je pokazivao 0:0, Radnički je bio mnogo bolji rival, ali nije uspeo da valorizuje nekoliko odličnih prilika.

Nišlije su nastavile da kidišu i u drugom poluvremenu, ali „pucalo“ je, od petardi, samo na južnoj tribini niškog stadiona. Od 65. minuta niški tim je imao igrača više na terenu, jer je zbog dva žuta kartona igru morao da napusti Aleksandar Gojković. Ubrzo je trener Radničkog Milan Rastavac levog beka Radivojević izmenio Dušanom Živkovićem, pa je niški tim u poslednjih dvadesetak minuta igrao u formaciji 3-4-3.

I najzad, Radnički je poveo u 75. minutu! Marko Mrkić je prihvatio loptu na tridesetak metara od gola gostiju, odlučno krenuo, nanizao trojicu fudbalera Radnika, a onda, u momentu kada je Čančarević želeo da skrati ugao, špicom poslao loptu u njegov levi donji ugao i lopta se zakoprcala u mreži. Erupcija oduševljenja na Čairu, „mali Mrka“ je završio u zagrljaju najvatrenijih navijača na jugu Čaira.

Nije se niški tim zadovoljio postignutim, sada je bilo i malo više prostora za igru, jer Surduličani više nisu imali šta da izgube, pa je u 86. minutu Radnički izveo odličnu kontru, na kraju je Radoš Bulatović centrirao sa desnog boka, ali lopta nije stigla na „overu“ do Dušana Živkovića, koji je u 90. minutu, takođe posle kontre i dodavanja Arsića, pogodio stativu.

I onda, umalo šok na Čairu. Nakon prekida i visoko ubačene lopte, Miloš Petrović je u poslednjem momentu intervenisao ispred Igora Mišana, koji bi, da je prvi stigao do lopte, imao praznu mrežu ispred sebe. Ostalo je 1:0, više nego zaslužena pobeda Radničkog propraćena skandiranjem „kec u Nišu“…

Rastavac: Pobeda koja donosi mir…

Na konferenciji za novinare, prvi je govorio trener Radnika Neško Milovanović:

Mi smo znali kako Radnički igra. Iskreno, od kako je Milan tu, Radnički igra iz utakmice u utakmicu sve bolje. Čestitam im na pobedi, pokušali smo da se suprotstavimo, da sačuvamo rezultat nakon što smo ostali sa igračem manje, ali nismo uspeli… Kad god bismo spustili loptu na zemlju, napravili bismo pas i dolazili u situaciju da nešto uradimo. Ipak, pred kraj smo popustili i izgubili. Čestitke Radničkom na zasluženoj pobedi…

Reč je potom dobio trener Nišlija Milan Rastavac:

Zahvalio bih se kolegi na čestitkama. Videlo se u našoj igri da su ispuštena pobeda protiv Napretka i poraz u Kupu ostavili traga, igrali smo u grču. Sa druge strane, mislim da smo igrali dobro, da smo konstantno ugrožavali protivnika, da smo delovali organizovano, ali stvorene šanse nismo uspeli da iskoristimo. U drugom poluvremenu smo hteli da budemo i agresivni, ali i strpljivi, značajno su se stvari promenile isključenjem njihovog igrača i mi smo uspeli to da iskoristimo. Zahvalio bih se navijačima, koji su nam davali podršku tokom čitave utakmice. I to je to – podržavali su nas i kad nam nije išlo, mi smo to osetili i istovremeno, to nam je i potvrda da smo i do sada nešto uradili. Ova pobeda nam donosi to da mnogo mirnije ulazimo u nastavak prvenstva, a to je već samo po sebi, veoma značajno za iskušenja koja dolaze – rekao je šef struke niškog tima.

RADNIČKI – RADNIK 1:0 (0:0)

Stadion: Čair
Gledalaca: 3000.
Sudija: Novak Simović (Lovćenac).
Strelac: -1:0 Mrkić 75.
Žuti kartoni: Stanojević, Arsić, Petrović (Radnički), Adamović, Vuković, Radović, Krčmarević (Radnik).
Crveni karton: Aleksandar Gojković (Radnik) zbog dva žuta u 65. minutu.

RADNIČKI: Bajić, Petrović, Bulatović, Ignjatović, Radivojević (od 70. Dušan Živković), Stanojević, Arsić, Aleksandar Jovanović (od 83. Ivanov), Stojanović (od 86. Aleksa Jovanović), Mrkić, Pavkov.

RADNIK: Čančarević, Vlahović, Krčmarević, Adamović, Radović (od 66. Stojković), Pavlović, Gojković, Milinković, Vuković, Zlatanović (od 62. Mišan), Jovanović (od 73. Pejčić).


#   Čair   fudbal   Miloš Petrović   Radnički FK   Aleksandar Jovanović   Saša Stojanović   Milan Rastavac   Radnik FK   Aleksandar Gojković   Ana Živković   Marko Mrkić
@NisRadnicki @FKRadnik @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima