Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Раднички финиширао Младост

rssBookmark and Share

28.08.2016. ФК Раднички

Раднички у смирај утакмице сломио отпор чврстог тима из Лучана и головима Стојановића и Петровића стигао до вредне победе.

Раднички финиширао Младост

У утакмици у којој је био бољи ривал, али без неких изгледнијих шанси, Нишлије су два шута на гол у другом полувремену претвориле у поготке. Рек’о би човек да неко то од горе види све, па се Нишлијама вратило за неке претходне испуштене прилике, нарочито у прошлој сезони. Све у свему, Раднички је награђен за стрпљење и упорност, мада би и у Младости с правом могли да кажу да нису заслужили да изгубе.

Рефлектори на Чаиру ове вечери нису радили пуним капацитетом, али је зато Раднички од прве секунде силовито кренуо ка голу гостију. И већ у 2. минуту могао је до гола. Стојановић је одлично шутирао из „слободњака“ са 25 метара, али је Крзнарић парадом избацио лопту у корнер. После ударца са угла, волеј је са ивице шеснаестерца захватио Милош Радивојевић, али је лопта прухајала испод Мркићеве ноге, у голаут. Лучанци се, међутим, нису само бранили. Играли су чврсто на средини, са стриктном маркацијом Саше Стојановића и у 13. минуту створили прву прилику за гол. Саша Јовановић је утрчао по десној страни, одиграо повратну на ивицу шеснаестерца, али је Радивојевић, неометан, шутирао преко гола.

IMG_0041Ново велико узбуђење видели смо у 18. минуту. Стојановић је извео корнер, Мркић је погодио пречку, лопта је пала на петерац, а у створеној гружви Нишлије су „га неколико секунди давале“, на крају је Аца Јовановић убацио лопту у мрежу, али је судија поништио гол досудивши фаул штопера Милоша Живковића.
Узвратили су гости преко проверене везе Јовановић-Радивојевић. Сјајно је брзоноги фудбалер Младости избацио Радивојевића, овај је утрчао у казнени простор, шутирао са рогља петерца, али је Бајић био на висини задатка и ногама је одбранио ову веома добру шансу.

А онда је утакмица добила потпуно другачији ритам. У 31. минуту у једном дуелу повређен је Петар Крстић и у последњих 15 минута полувремена утакмица је често прекидана због грубих стартова, па смо од фудбала мало шта видели. На одмору, без голова-0:0.

Раднички је и у наставку кренуо одлучно, али недовољно конкретно у завршници. Лопта је углавном кружила на 35 метара испред гола гостију, без праве шансе. И онда, кад су издржали притисак, гости су створили и прву прилику, и то из прекида. Уместо директног шута са 25 метара, Лучанци су одиграли комбинацију, али је шут Јовановића био изблокиран. Минут касније, опет је луцидни Јовановић побегао Радивојевићу по десној страни, упутио је центаршут на леву, али је волеј Владимира Радивојевића изблокирао млади Алекса Јовановић.

До краја, Раднички је наставио да плете мрежу око гола гостију, али никако да дође до оног кобног убода. Шта више, Нишлије до 90. минута нису упутиле ниједан шут у оквир гола гостију. А онда, Мркић, који је уласком Душана Живковића, прешао на леву страну, најзад је успео да прође Пешића и онда заврне у петерац. На лопту је натрчао Саша Стојановић, шпицом копачке захвата лопту и шаље је у мрежу, уз ерупцију одушевљења на Чаиру. Отишао је популарни Цаки испред јужне трибине да прослави тај толико жељени гол и нашао се у загрљају и саиграча и навијача – 1:0.

У зауставном времену, када су гости кренули на све или ништа, Душан Живковић је пробио са десне стране и шутирао, али се лопта од блока одбила у корнер. А после изведеног ударца са угла, Милош Петровић је искористио непажњу гостију, примио лопту у шеснаестерцу и распалио из не баш повољне ситуације, а лопта је прошла испод Крзнарића и завршила је у мрежи за коначних 2:0. Био је то „првенац“ популарног Раула који, чини се, одувек игра за Раднички и стога је и разумљива била његова огромна радост после првог гола у дресу „Реала са Нишаве“.

И баш тако, „један је Реал“... још дуго је после меча одјекивало са јужне трибине чаирског стадиона…

Раставац: Награда за труд

Уместо првог тренера Ненада Миловановића, на конференцији за новинаре говорио је помоћни тренер Младости Горан Станић:

Знали смо да је Раднички одлична екипа са пуно индидивидуалаца који могу да реше утакмицу.Имали у првом добре шансе преко Радивојевића, које смо морали боље да искористимо, у другом смо играли добро, али нам је у финишу попустила концентрација и примили смо гол, после којег није било времена за било шта-рекао је Станић.
Милан Раставац је, као и увек, сталожено прокоментарисао меч:

Знали смо да неће бити лако, као ни увек када играмо са њима. Младост има доста добре резултате, а чак и у мечевима које нису добијали игрлали су добро и стварали шансе. Зато смо тежили томе да будемо стрпљиви, јер у некој утакмици са пуно транзиције, они би имали више шанси да нас угрозе. На крају смо награђени за труд и стрпљење, јер, руку на срце, нисмо превише успевали да дођемо до шансе да угрозимо њиховог голмана. Верујем да ће нас овај низ повољних резултата држати у неком повољном заносу, а пауза ће послужити да нас опорави од замора и припреми за наставак првенства-рекао је шеф струке нишког тима после мечa.

РАДНИЧКИ-МЛАДОСТ 2:0 (0:0)

Ниш, 27. августа.
Стадион Чаир.
Гледалаца: 3000.
Судија: Немања Петковић (Београд).
Стрелци: -1:0 Стојановић 90. -2:0 Петровић 90+3.
Жути картони: Радивојевић, Станковић, Живковић, Мркић (Раднички), Бојовић, Пејовић, Радивојевић, Тумбасевић (Младост).

РАДНИЧКИ: Бајић, Петровић, Милош Живковић, Станковић, Радивојевић, Крстић (од 35. Алекса Јовановић), Арсић, Александар Јовановић (од 70. Душан Живковић), Стојановић, Мркић (од 90. Станојевић), Павков.

МЛАДОСТ: Крзнарић, Пешић, Протић, Милошевић, Шатара, Тумбасевић, Пејовић, Радивојевић, Бојовић (од 63. Одита), Јовановић, Милосављевић (од 81. Гаврић).


#   Чаир   фудбал   Милош Петровић   Раднички ФК   Милош Живковић   Саша Јовановић   Александар Јовановић   Саша Стојановић   лош рад   Милан Раставац   Младост ФК Лучани   Милош Радивојевић   Ана Живковић
@NisRadnicki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима