Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Раднички изгубио од Спартака

rssBookmark and Share

Ниш 31.07.2016. fkradnickinis.rs

Тако је то у фудбалу…
Кад не валоризујеш период добре игре, кад пропустиш шансе, готово неминовно стиже казна.

Раднички изгубио од Спартака

Раднички је у првом полувремену меча са Спартаком био знатно бољи ривал, имао је боље и изгледније шансе, а онда је, од 50. до 53. минута дозволио себи да прими два прилично јефтина гола и утакмица је отишла у корист домаћина. Штета…

Раднички је већ на старту утакмице јасно демонстрирао борбену готовост. Нишлије су почеле одважније од домаћина, имале већи посед лопте, теренску иницијативу, више се играло на половини Спартака. Међутим, озбиљнијих шанси није било. А могло је да буде узбуђења, да је добар шут Станковића у 13. минуту, са око 30 метара, ишао бар мало у “ћошак”. Овако, добро постављени голман Мирковић без већих проблема је укротио пројектил бека Нишлија, пристиглог овог лета из Бачке.

Како је игра одмицала, Суботичани су показивали већу амбициозност, а главни протагониста такве њихове игре био је Анђић. У 17. минуту умешно је заобишао Апостоловића, могло је да буде опасно по госте, али у акцији која је обећавала, Суботичани су изборили само-аут. На послетку, опасност је отклонио Милош Петровић.

Нишлије су и даље контролисале средину терена, а Арсић је све чешће бивао на мети фудбалера Спартака и већ два пута му се указивала помоћ после прегрубих стартова. У 19. минуту Попара је извео слободан ударац, али је су лопту и пречку делили сантиметри. Два минута касније уследила је акција Александра Јовановића и Саше Стојановића, овај други је приметио Арсића како утрчава, правовремено му додао лопту, али је ударац левоногог фудбалара из добре позиције одбранио голман Мирковић. Но, лопта се одбила и вратила до Арсића који је проследио Апостоловићу, али овај није имао адекватно решење и добра акција нишког тима није крунисана вођством…

Узвратио је Спартак шутем Анђића искоса са двадесетак метара, али је лопта прошла поред гола.

А онда, велика прилика за Раднички! Арсић је у 32. минуту одлично шутирао на гол Спартака, голман Мирковић успео је врховима прстију да закачи лопту, али то је било довољно да погоди стативу и не заврши у мрежи. Фудбалер пристигао из Радника само се ухватио за главу, била је то добра прилика да Нишлије поведу.

Како се ближило полувреме, узбуђења су јењавала, а остаће забележено да је у 38. минуту Милош Живковић добио жути картон због несмотреног фаула на половини Спартака. То ће га касније скупо коштати. Тек, на полувреме се отишло без голова, Нишлије су имале више од игре, стативу, али на семафору је писало 0:0.

У другом полувремену, потоп Нишлија. Већ након пет минута игре Спартак је повео. Торбица је на десној страни “промешао” четворицу играча нишког тима, а онда сјајно центрирао на петерац где је Мудрински главом проследио лопту у супротан угао гола. Спартак је повео 1:0.

Још се нису Нишлије опоравиле од шока, а уследио је и други, па трећи. Најпре је Милош Живковић, ненамерно, играо руком у моменту када је лопта била упућена ка шеснаестерцу гостију, али судија Марковић се моментално машио за џеп и штоперу Нишлија показао други жути картон, што је значило да ће Раднички јурити резултат са десеторицом фудбалера. Прекид је извео Торбица, који је поново сјајно центрирао у шеснаестерац Нишлија, а овог пута највиши у скоку био је Ћаласан и на семафору је засијало 2:0, играо се 53. минут утакмице. Јасно је било да ће настојања Нишлија да избегну пораз, са играчем мање у пољу, изгледати као немогућа мисија.

Покушавао је Раднички да успостави равнотежу, тренер Раставац је намеравао да изменама освежи и продрма своју екипу, али тек у 89. минуту Нишлије су успеле да ураде нешто конкретно. Баш као у прошлом колу, на готово идентичан начин из меча са Чукаричким, Саша Стојановић је из слободног ударца погодио леви горњи угао Мирковићевог гола и смањио на 2:1.

И у моментима када су све карте бацили на напад, Нишлије су примиле још један гол. Севнула је контра Суботичана, Фаркаш је са десне стране сјајно убацио, акцију је испратио Ивановић и послао лопту у мрежу, поставивши коначних: Спартак – Раднички 3:1.

Раставац: Проблем у реализацији!

На конференцији за новинаре, први је реч добио тренер гостију Милан Раставац:

Као што је играње ове утакмице у Новом Саду, без навијачких група које су до сада заједно наступале, било неуобичајено, тако је и исход ове утакмице за нас био необичан. У првом полувремену смо успели да се наметнемо, у доброј мери да доминирамо и да стварамо неке прилике, да играмо онако како желимо и тако је било све до момента док нисмо примили гол, а одмах потом и добили црвени картон. Од тада су се околности промениле, утакмица је добила сасвим другачији ток, а фудбалери Спартака знали су то да искористе. Но, с обзиром на то да је почетак првенства, потребно је још времена да се синхронизујемо и укомпонујемо и стога не могу да будем потпуно незадовољан, јер било је одређених сегмената у игри који су стварно биле добре. Међутим, реализација је била проблем, што због неких наших слабости, што због сјајних интервенција голмана Мирковића. Спартаку желим све најбоље у наставку првенства, а и ми ћемо се потрудити да будемо бољи него у овој утакмици – рекао је тренер Радничког.
Своје виђење је потом изнео и тренер Спартака Андреј Чернишов:

Најпре желим да изразим захвалност граду Новом Саду и Војовдини што су нам омогућили да играмо на овом стадиону и воема добром терену. Ми смо очекивали тешку утакмицу, знали да се састајемо са веома добром и организованом екипом, која је у прошлом колу преокренула резултат и показала да има карактер. У првом полувремену није било како смо ми хтели, али смо у полувремену начинили неке корекције и после је све кренуло на боље. После цвеног картона било је много лакше да се игра и у тој ситуацији требало је мирније да приведемо утакмицу крају, а не да улазимо у нервозу и примимо гол. Но, задовољан сам резултатом, а Радничком желим све најбоље у наставку првенства – рекао је шеф струке суботичког тима.


СПАРТАК : РАДНИЧКИ НИШ  3:1 (0:0)

Стадион “Карађорђе” Нови Сад
Гледалаца око 300
СУДИЈЕ: Момчило МАРКОВИЋ, Горан СТАНОЈЕВИЋ, Драган БОГИЋЕВИЋ.
ЖУТИ КАРТОНИ: Јочић, Фаркаш (Спартак), Арсић, Петровић (Раднички НИШ)
ЦРВЕНИ КАРТОН: Живковић у 52. минуту (Раднички НИШ)
СТРЕЛЦИ: Мудрински 1:0 у 50′, Ћаласан 2:0 у 53′, 2:1 Стојановић у 89′, 3:1 Ивановић у 90′.

СПАРТАК: Мирковић, Анђић, Јочић (од 83′ Главчић), Мудрински, Торбица (од 90′ Павићевић), Мркела (од 46′ Милић), Ивановић, фаркаш, Ађуру, Ћаласан, Радовановић.

РАДНИЧКИ НИШ: Коновалов, Петровић, Булатовић, Милош Живковић, Станковић, Попара, Арсић (од 69′ Душан Живковић), Стојановић, Апостоловић (од 55′ Стевановић), Мркић (од 60′ Павков), Александар Јовановић.


#   Ниш   Горан Станојевић   фудбал   Милош Петровић   Раднички ФК   Милош Живковић   Александар Јовановић   Нови Сад   Саша Стојановић   Милан Раставац   Спартак ФК
@NisRadnicki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима