Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Radnički izgubio od Spartaka

rssBookmark and Share

Niš 31.07.2016. fkradnickinis.rs

Tako je to u fudbalu…
Kad ne valorizuješ period dobre igre, kad propustiš šanse, gotovo neminovno stiže kazna.

Radnički izgubio od Spartaka

Radnički je u prvom poluvremenu meča sa Spartakom bio znatno bolji rival, imao je bolje i izglednije šanse, a onda je, od 50. do 53. minuta dozvolio sebi da primi dva prilično jeftina gola i utakmica je otišla u korist domaćina. Šteta…

Radnički je već na startu utakmice jasno demonstrirao borbenu gotovost. Nišlije su počele odvažnije od domaćina, imale veći posed lopte, terensku inicijativu, više se igralo na polovini Spartaka. Međutim, ozbiljnijih šansi nije bilo. A moglo je da bude uzbuđenja, da je dobar šut Stankovića u 13. minutu, sa oko 30 metara, išao bar malo u “ćošak”. Ovako, dobro postavljeni golman Mirković bez većih problema je ukrotio projektil beka Nišlija, pristiglog ovog leta iz Bačke.

Kako je igra odmicala, Subotičani su pokazivali veću ambicioznost, a glavni protagonista takve njihove igre bio je Anđić. U 17. minutu umešno je zaobišao Apostolovića, moglo je da bude opasno po goste, ali u akciji koja je obećavala, Subotičani su izborili samo-aut. Na posletku, opasnost je otklonio Miloš Petrović.

Nišlije su i dalje kontrolisale sredinu terena, a Arsić je sve češće bivao na meti fudbalera Spartaka i već dva puta mu se ukazivala pomoć posle pregrubih startova. U 19. minutu Popara je izveo slobodan udarac, ali je su loptu i prečku delili santimetri. Dva minuta kasnije usledila je akcija Aleksandra Jovanovića i Saše Stojanovića, ovaj drugi je primetio Arsića kako utrčava, pravovremeno mu dodao loptu, ali je udarac levonogog fudbalara iz dobre pozicije odbranio golman Mirković. No, lopta se odbila i vratila do Arsića koji je prosledio Apostoloviću, ali ovaj nije imao adekvatno rešenje i dobra akcija niškog tima nije krunisana vođstvom…

Uzvratio je Spartak šutem Anđića iskosa sa dvadesetak metara, ali je lopta prošla pored gola.

A onda, velika prilika za Radnički! Arsić je u 32. minutu odlično šutirao na gol Spartaka, golman Mirković uspeo je vrhovima prstiju da zakači loptu, ali to je bilo dovoljno da pogodi stativu i ne završi u mreži. Fudbaler pristigao iz Radnika samo se uhvatio za glavu, bila je to dobra prilika da Nišlije povedu.

Kako se bližilo poluvreme, uzbuđenja su jenjavala, a ostaće zabeleženo da je u 38. minutu Miloš Živković dobio žuti karton zbog nesmotrenog faula na polovini Spartaka. To će ga kasnije skupo koštati. Tek, na poluvreme se otišlo bez golova, Nišlije su imale više od igre, stativu, ali na semaforu je pisalo 0:0.

U drugom poluvremenu, potop Nišlija. Već nakon pet minuta igre Spartak je poveo. Torbica je na desnoj strani “promešao” četvoricu igrača niškog tima, a onda sjajno centrirao na peterac gde je Mudrinski glavom prosledio loptu u suprotan ugao gola. Spartak je poveo 1:0.

Još se nisu Nišlije oporavile od šoka, a usledio je i drugi, pa treći. Najpre je Miloš Živković, nenamerno, igrao rukom u momentu kada je lopta bila upućena ka šesnaestercu gostiju, ali sudija Marković se momentalno mašio za džep i štoperu Nišlija pokazao drugi žuti karton, što je značilo da će Radnički juriti rezultat sa desetoricom fudbalera. Prekid je izveo Torbica, koji je ponovo sjajno centrirao u šesnaesterac Nišlija, a ovog puta najviši u skoku bio je Ćalasan i na semaforu je zasijalo 2:0, igrao se 53. minut utakmice. Jasno je bilo da će nastojanja Nišlija da izbegnu poraz, sa igračem manje u polju, izgledati kao nemoguća misija.

Pokušavao je Radnički da uspostavi ravnotežu, trener Rastavac je nameravao da izmenama osveži i prodrma svoju ekipu, ali tek u 89. minutu Nišlije su uspele da urade nešto konkretno. Baš kao u prošlom kolu, na gotovo identičan način iz meča sa Čukaričkim, Saša Stojanović je iz slobodnog udarca pogodio levi gornji ugao Mirkovićevog gola i smanjio na 2:1.

I u momentima kada su sve karte bacili na napad, Nišlije su primile još jedan gol. Sevnula je kontra Subotičana, Farkaš je sa desne strane sjajno ubacio, akciju je ispratio Ivanović i poslao loptu u mrežu, postavivši konačnih: Spartak – Radnički 3:1.

Rastavac: Problem u realizaciji!

Na konferenciji za novinare, prvi je reč dobio trener gostiju Milan Rastavac:

Kao što je igranje ove utakmice u Novom Sadu, bez navijačkih grupa koje su do sada zajedno nastupale, bilo neuobičajeno, tako je i ishod ove utakmice za nas bio neobičan. U prvom poluvremenu smo uspeli da se nametnemo, u dobroj meri da dominiramo i da stvaramo neke prilike, da igramo onako kako želimo i tako je bilo sve do momenta dok nismo primili gol, a odmah potom i dobili crveni karton. Od tada su se okolnosti promenile, utakmica je dobila sasvim drugačiji tok, a fudbaleri Spartaka znali su to da iskoriste. No, s obzirom na to da je početak prvenstva, potrebno je još vremena da se sinhronizujemo i ukomponujemo i stoga ne mogu da budem potpuno nezadovoljan, jer bilo je određenih segmenata u igri koji su stvarno bile dobre. Međutim, realizacija je bila problem, što zbog nekih naših slabosti, što zbog sjajnih intervencija golmana Mirkovića. Spartaku želim sve najbolje u nastavku prvenstva, a i mi ćemo se potruditi da budemo bolji nego u ovoj utakmici – rekao je trener Radničkog.
Svoje viđenje je potom izneo i trener Spartaka Andrej Černišov:

Najpre želim da izrazim zahvalnost gradu Novom Sadu i Vojovdini što su nam omogućili da igramo na ovom stadionu i voema dobrom terenu. Mi smo očekivali tešku utakmicu, znali da se sastajemo sa veoma dobrom i organizovanom ekipom, koja je u prošlom kolu preokrenula rezultat i pokazala da ima karakter. U prvom poluvremenu nije bilo kako smo mi hteli, ali smo u poluvremenu načinili neke korekcije i posle je sve krenulo na bolje. Posle cvenog kartona bilo je mnogo lakše da se igra i u toj situaciji trebalo je mirnije da privedemo utakmicu kraju, a ne da ulazimo u nervozu i primimo gol. No, zadovoljan sam rezultatom, a Radničkom želim sve najbolje u nastavku prvenstva – rekao je šef struke subotičkog tima.


SPARTAK : RADNIČKI NIŠ  3:1 (0:0)

Stadion “Karađorđe” Novi Sad
Gledalaca oko 300
SUDIJE: Momčilo MARKOVIĆ, Goran STANOJEVIĆ, Dragan BOGIĆEVIĆ.
ŽUTI KARTONI: Jočić, Farkaš (Spartak), Arsić, Petrović (Radnički NIŠ)
CRVENI KARTON: Živković u 52. minutu (Radnički NIŠ)
STRELCI: Mudrinski 1:0 u 50′, Ćalasan 2:0 u 53′, 2:1 Stojanović u 89′, 3:1 Ivanović u 90′.

SPARTAK: Mirković, Anđić, Jočić (od 83′ Glavčić), Mudrinski, Torbica (od 90′ Pavićević), Mrkela (od 46′ Milić), Ivanović, farkaš, Ađuru, Ćalasan, Radovanović.

RADNIČKI NIŠ: Konovalov, Petrović, Bulatović, Miloš Živković, Stanković, Popara, Arsić (od 69′ Dušan Živković), Stojanović, Apostolović (od 55′ Stevanović), Mrkić (od 60′ Pavkov), Aleksandar Jovanović.


#   Niš   Goran Stanojević   fudbal   Miloš Petrović   Radnički FK   Miloš Živković   Aleksandar Jovanović   Novi Sad   Saša Stojanović   Milan Rastavac   Spartak FK
@NisRadnicki @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima