Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Radnički: Remi Nišlija u Belorusiji

rssBookmark and Share

09.10.2016. FK Radnički

Dobro izdanje i remi Nišlija u dalekoj Belorusiji.
Prijateljski meč sa Dinamom u potpunosti je poslužio svrsi, Nišlije su nakupile još malo dragocenog internacionalnog iskustva, a mlađi igrači dobili su lepu priliku da se nametnu treneru Rastavcu.

Radnički: Remi Nišlija u Belorusiji

Odličnih 90 minuta odigrao je 17-godišnji Aleksa Jovanović, Isajev je pokazao zavidnu brzinu, Radivojević je smestio golčinu, ali i pokazao da se odlično snalazi i na levom i na desnom beku… Sve u svemu, lepa provera, a uz malo više sreće i koncentracije, Radnički je mogao i do pobede.

Radnički je od starta krenuo odvažno, Nišlije su lepo igrale u polju, lako dolazile do šesnaesterca, a u prvih pet minuta videli smo dva pokušaja Pavkova i Mrkića sa 18 metara, koja nisu pogodila cilj. I onda, Dinamo je organizovao praktično prvu ozbiljniju akciju, sa leve strane je prodirao Roman Vasiljuk, lopta je zakačila Stankovića i od stative se odbila u korner. Umalo autogol! Minut kasnije, isti igrač je sa dvadesetak metara, iz slobodnjaka, šutirao pola metra iznad gola.

Tempo utakmice je potom malo opao, a onda je u 33. minutu Radnički dva puta iz šesnaesterca šutirao, ali su najpre udarac Pavkova, a potom i Alekse Jovanovića bili izblokirani. Najbolju šansu za Nišlije imao je Mrkić, ali je njegov šut za 15 metara završio preko gola, a potom je i Dule Živković oprobao udarac sa ivice šesnaesterca, ali je šutirao pravo u golmana. No, to je bila samo najava fantastičnog gola Miloša Radivojevića u 44. minutu. Dugo je tekla akcija Nišlija, a onda je levi bek Nišlija oprobao levicu i sa oko 25 metara poslao parabolu u mrežu Belorusa. Radnički je poveo!

Minut kasnije, još jedna izgledna situacija za niški tim, ali Dušan Živković nije uspeo da iskontroliše loptu, u momentu kada je mirisalo na novu veliku opasnost za gol domaćina. No, na odmor su Nišlije otišle potpuno zadovoljne, sa vođstvom od 1:0.

Odmah na početku drugog dela, Rastavac je izvršio dve izmene. Kartal je zaigrao na mestu štopera, uz Miloša Petrovića, Radivojević je prešao na mesto desnog, a Stanković je igrao levog beka. U špicu, Apostolović je ušao umesto Pavkova, ali je igrao na levom boku, a Mrkić je zaigrao centarfora. No, to nije ni najmanje premetilo stanje stvari na terenu: Radnički je bio mnogo konkretniji tim i u 54. Minutu imao je veliku priliku. Aleksa Jovanović je sjajno proigrao Apostolovića, ali je mladom Piroćancu pobegla lopta u trenutku kada je trebalo da se nađe „oči u oči“ sa beloruskim golmanom.

A onda, najveća prilika za Dinamo. Stanojević je najpre oduzeo, pa izgubio loptu, tamoputi Amadu iz Gane se našao u šansi, ali nije najbolje zahvatio loptu. No, ona je stigla do Vasiljuka u momentu kada je mreža bila otvorena, ali nije uspeo da zahvati loptu kako je želeo i šansa domaćina da izjednači je otišla u nepovrat.

Rastavac je izvršio još tri izmene, a veliki aplauz dobio je Isajev, koji je u Radnički stigao upravo iz Bresta. Od 72. Minuta, Dinamo je dobio na kvalitetu ulaskom petorice novih igrača, a naročito su opasni bili Tores i Fameje, koji su već posle dva minuta po ulasku stvorili dobru priliku za Brest, ali je lopta završila u korneru, nakon što je Kartal intervenisao u odlučujućem momentu. I onda u 88. Minutu, pritisak domaćina je učinio svoje, Miloš Petrović je loše reagovao i u „pratnji“ Famejea zatresao sopstvenu mrežu za 1:1.

Do kraja nije više bilo promena, Radnički je, iako bez šestorice igrača, ostavio odličan utisak u Belorusiji.

Rastavac: Mi smo se pitali!

Nakon utakmice u Brestu, trener Milan Rastavac sumirao je utiske:

- Utakmica je bila dosta različita u odnosu na one iz našeg prvenstva. Igralo se tvrdo, čvrsto, sa puno duela i ono što me raduje, video sam da u svemu možemo da se nosimo sa njima. Objektivno, kada se sve sabere, mi smo bili bolji rival u ovoj utakmici. Ona rezultatski nije završena u našu korist, ali iz nje smo izvukli brojne benefite. Generalno, imamo razloga da budemo zadovoljni, jer smo načinili pomak u nekom razvojnom projektu koji smo zacrtali. I čim idemo unapred, to nas raduje. Drago mi je što smo došli ovde i što smo se prezentovali na jedan lep način – rekao je šef struke Nišlija odmah po završetku meča, a potom je nabrojao i dobitke sa ove utakmice:

- Mali Leka (Jovanović) je imao priliku da igra svih 90 minuta i sigurno je da će to koristiti i njemu i nama, videli smo koliko i šta može Miloš Radivojević na obe bekovske pozicije… Stanojević sve više pokazuje kvalitet unutar te pozicije koju pokriva, videli smo i Petrovića i Stankovića koji sve više i bolje igraju na centralnim bekovima što nije jednostavno, jer smo navikli da ih upotrebljavamo na bočnim pozicijama. Arsić je i trkom i nekim idejnim rešenjima pokazao kvalitet… Sve u svemu, da sad ne nabrajam pojedinačne učinke, možemo da budemo veoma zadovoljni onim što je Radnički prikazao i pokazao u Brestu – rekao je Rastavac nakon remija sa Dinamom, osmoplasiranim timom beloruskog prvenstva.

Miloš Petrović je bio odličan u najvećem delu utakmice, igrao sjajno i na desnom i na centralnom beku, ali desila mu se greška i autogol, koji mu je pokvario raspoloženje:

- Šta da se radi, baš mi je krivo… Ali, važno je da smo dobro odigrali, da smo lepo predstavili ovdašnjoj publici i da smo pokazali da možemo da igramo i evropske utakmice. Sad se okrećemo domaćem prvenstvu, sledeća je Bačka, mislimo samo na taj meč i baš mi je krivo što Arsić i ja zbog kartona nećemo moći da pomognemo drugovima na toj utakmici – rekao je popularni Raul, kapiten Radničkog na susretu sa Brestom.

PRIJATELjSKA UTAKMICA: DINAMO BREST – RADNIČKI 1:1 (0:1)

Brest, 8. oktobra. Stadion Dinama.
Gledalaca: 1000.
Sudija: Sergej Zinkevič.
Strelci: – 1:0 Miloš Radivojević 44. – 1:1 Petrović 80. (autogol).
Žuti kartoni: Tores (Dinamo) i Arsić (Radnički) u 82. minutu.

DINAMO: Vladislav Khvin, Novik, Timonjuk (od 72. Gavrilovič), Tatarevič, Sedcko, Ogar (od 72. Bukatkin), Konevega, Pobudej (od 72. Fameje), Demeško (od 72. Leandro Tores), Vasiljuk (od 72. German), Amadi (od 80. Kujate).

RADNIČKI: Bajić (od 88. Kojić), Petrović, Ignjatović (od 46. Kartal), Stanković, Radivojević, Stanojević (od 60. Ivanov), Aleksa Jovanović, Arsić, Mrkić (od 60. Isajev), Pavkov (od 46. Apostolović), Živković (od 60. Mordatenko).


#   fudbal   Miloš Petrović   Radnički FK   loš rad   Milan Rastavac   Belorusija   Miloš Radivojević  
@NisRadnicki @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima