Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Милан Раставац селектор репрезентације "У23"

rssBookmark and Share

08.12.2015. Танјуг, Мондо, Јужна Србија Инфо

"У23" репрезентација Србије одиграће утакмицу са Катаром, а на клупи ће се наћи тренер Радничког из Ниша, Милан Раставац.

Раставац селектор! Фото: МН Пресс
Раставац селектор! Фото: МН Пресс

Репрезентација Србије до 23 године одиграће пријатељску утакмицу против одговарајуће селекције Катара у шпанском Херезу 22. децембра, објавио је Фудбалски савез Србије.

Национални тим (играчи рођени после 1993. године) водиће тренер Радничког из Ниша Милан Раставац.

"Много година сам провео у Савезу и осећам обавезу да увек будем од помоћи уколико добијем поново позив као што је сада случај. Наравно да је за свакога изазов сести на клупу репрезентације своје земље и све ово дожвљавам као једно лепо признање", истице Раставац.

Раставац је поручио да је циљ овог окупљања да се провере играчи који би могли у перспективи да конкуришу за младу или А репрезентацију.

"Сви играци имаће мотив да у дресу националног тима себе препоруче за евентуалне будуће акције, а без обзира што утамица није такмичарског карактера, имаце обавезу да српски фудбал репрезентују на најбољи могући начин", додаје Раставац.

Директор млађих селекција ФСС Митар Мркела рекао је да је постављање Раставца на клупу репрезентације логичан избор.

"Ради се о одличном струцњаку који је дуго година био део Савеза, а сада са много успеха води Радницки из Ниша. Заслужио је да добије једно овакво поверење", јасан је био Мркела.

Предстојећи меч са Катаром подсећа на дуел из априла 2010. године када је Србија у гостима била боља од Јапана (3:0), а тада је репрезентацију састављену од играча из Суперлиге предводио садашњи селектор Радован Ћурчић.

Пријатељска утакмица олимпијских репрезентација Катара и Србије почиње у 12 сати.


#   фудбал   Раднички ФК   тренер   репрезентација   Милан Раставац   Фудбалски савез
@NisRadnicki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима