Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Milan Rastavac selektor reprezentacije "U23"

rssBookmark and Share

08.12.2015. Tanjug, Mondo, Južna Srbija Info

"U23" reprezentacija Srbije odigraće utakmicu sa Katarom, a na klupi će se naći trener Radničkog iz Niša, Milan Rastavac.

Rastavac selektor! Foto: MN Press
Rastavac selektor! Foto: MN Press

Reprezentacija Srbije do 23 godine odigraće prijateljsku utakmicu protiv odgovarajuće selekcije Katara u španskom Herezu 22. decembra, objavio je Fudbalski savez Srbije.

Nacionalni tim (igrači rođeni posle 1993. godine) vodiće trener Radničkog iz Niša Milan Rastavac.

"Mnogo godina sam proveo u Savezu i osećam obavezu da uvek budem od pomoći ukoliko dobijem ponovo poziv kao što je sada slučaj. Naravno da je za svakoga izazov sesti na klupu reprezentacije svoje zemlje i sve ovo dožvljavam kao jedno lepo priznanje", istice Rastavac.

Rastavac je poručio da je cilj ovog okupljanja da se provere igrači koji bi mogli u perspektivi da konkurišu za mladu ili A reprezentaciju.

"Svi igraci imaće motiv da u dresu nacionalnog tima sebe preporuče za eventualne buduće akcije, a bez obzira što utamica nije takmičarskog karaktera, imace obavezu da srpski fudbal reprezentuju na najbolji mogući način", dodaje Rastavac.

Direktor mlađih selekcija FSS Mitar Mrkela rekao je da je postavljanje Rastavca na klupu reprezentacije logičan izbor.

"Radi se o odličnom strucnjaku koji je dugo godina bio deo Saveza, a sada sa mnogo uspeha vodi Radnicki iz Niša. Zaslužio je da dobije jedno ovakvo poverenje", jasan je bio Mrkela.

Predstojeći meč sa Katarom podseća na duel iz aprila 2010. godine kada je Srbija u gostima bila bolja od Japana (3:0), a tada je reprezentaciju sastavljenu od igrača iz Superlige predvodio sadašnji selektor Radovan Ćurčić.

Prijateljska utakmica olimpijskih reprezentacija Katara i Srbije počinje u 12 sati.


#   fudbal   Radnički FK   trener   reprezentacija   Milan Rastavac   Fudbalski savez
@NisRadnicki @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima