Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишка клизачица Софија Родић друга у Италији

rssBookmark and Share

Ниш 06.02.2020. В. Петровић

Софија Родић из Ниша освојила је друго место на једном од најпрестижнијих светских такмичења у брзом клизању које је одржано у Италији 1. и 2. фебруара.

Фото: Приватна архива
Фото: Приватна архива

До медаље је стигла у изузетно јакој конкуренцији у старијој категорији борећи се са 30 такмичарки из девет земаља. Према речима оца Петра Родића, Софија је први пут пре овог такмичења имала праве и озбиљне припреме, што је дало и одличне резултате и то на традиционалном 59. по реду Трофео Алберто Ницолоди цупу, у Басегла Ди Пине, Тренто Италија.

“По први пут Софија се на неком од такмичења нашла лицем у лице са такмичарком из Холандије Лисом Дијкстра која је једна од најбољих и најперспективијих брзих клизачица у својој земљи. Софија и Лисе су водиле  љуту битку на леду а свака њихова  трка је била узбудљива до самог краја. Софија је успела да је победи у свакој од трка где су се нашле заједно, а као и до сада и на овом такмичењу је побрала све симпатије публике”, каже Петар Родић, који не крије да су и Софијина мама и он били јако поносни на њу.

“Свакако да смо поносни због медаље коју је Софија освојила, али смо поносни и на њу саму, на труд и рад који је уложила пре такмичења као и на однос који је имала  према свакој трци. Трудом, залагањем, пожртвовањем, а пре свега одговорношћу коју је показала она је  успела да победи и буде друга на овако јаком и престижном такмичењу што је учинило поносним све нас”, каже Петар Родић.

За такмичење се Софија припремала крајње озбиљно.

“Софија се први пут спремила као и сва деца из Европе. У недељи  пред такмичење је имала  за 7 дана 5 тренинга на леду и то у Софији 3 и у Загребу 2. Собзиром да је Софија ове године прешла у старију категорију ми нисмо имали баш никаква очекивања на овом такмичењу, али, као и увек до сада , Софија нас је изненадила. Још једном је показала колики је таленат када је у питању брзо клизање и колико воли овај спорт, спорт који је олимпијски , спорт у ком сви улажу у своју децу и њихов развој и оно што је најлепше рећи , ово је спорт којим се наше дете бави из љубави”, закључује Петар Родић.

Такмичење у Италији на коме је Софија постигла изузетан резултат једно је од најстаријих такмичења у свету и ушло је Гинисову књигу рекорда као најдуже традиционално такмичење на планети. Окупило је преко 200 такмичара из 35 клубова из 13 Земаља.

У Софијиној категорији било је 29 такмичарки из 9 држава и то из Италије, Холандије, Француске, Пољске, Србије, Словеније, Хрватске и Немчке и Велике Британије.

Коментара: 0


#   Ниш   сребрна медаља   Италија   клизање   Софија Родић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима