Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишки фудбалски "Мерак" у Јагодини

rssBookmark and Share

Ниш 12.03.2016.

Уз помоћ својих верних Мераклија, фудбалери Радничког извојевали једну од најважнијих победа у досадашњем делу првенства. Овом победом, и освојеним бодовима, Раднички је готово сигруно обезбедио пласман у плеј-оф.

Фото: ФК Раднички
Фото: ФК Раднички

Голове за Раднички постигли Саша Марјановић и Радош Булатовић. Победа је могла бити убедљивија да је Ђуричковић у самом финишу утакмице искористио једанаестерац. Коначан резултат утакмице Јагодина-Раднички 1-2.

ош се практично нису сви гледоци сместили на трибинама, а Раднички је већ водио са 1:0. Играо се 6. минут утакмице. Ђуричковић је извео слободан ударац, лопта је дошла до Радоша Булатовића који је главом проследио до Марјановића, а овај је био највиши у скоку, а уједно и довољно прецизан, и главом пласирао лопту у леви голманов угао. Велико славље за фудбалере Радничког, али и за Мераклије који су били у већини, у односу на остале гледаоце, на градском стадиону у Јагодини.

У 13. минуту, исти актери, али са замењеним улогама. Овог пута асистент је био Марјановић, а екгзекутор Радош Булатовић. Саша Марјановић је извео корнер, а Радош Булатовић највиши у скоку, са ивице петерца, смешта лопту на исто место где и Саша МАрјановић, неколико минута раније. Раднички је водио већ у 13. минуту са 2:0.

До краја полувремена, играчи Јагодине су имали посед лопте, нападали, али без конкретне идеје у нападу. С друге стране, играчи РАдничког су зналачки чували лопту и опасним контранападима угрожавали гол домаћих. Резултат се до краја полувремена није мењао.

У другом полувремену слика на терену се није мењала. Јагодина је безуспешно нападала, а Раднички био сигуран у одбрани и претио “контрама”.

У 70. минуту, судија Стојиљковић је након једног старта Петровића над Николићим показао на “белу тачку”. Сигуран извођач најстроже казне био је управо Урош Николић, и донео Јагодини наду да може бар до бода.

У 82. минуту једанаестерац за Раднички. Мркић је побегао својим чуварима, али га је у казненом простору сустигао Филиповић, недозвољено стартовао над нашим нападачем, а судија Стојиљковић није имао дилему. Поново је показао на пеналтик. Извођач најстроже казне је био Ђуричковић, али је његов шут, голман Татић, одбранио.

Као и у већем делу утакмице, тако и у наставку, играчи Јагодине су покушавали да угрозе гол Радничког, али најбоља одбрана у лиги, и сигурни Ацко Јовановић на голу, нису дозволили да се резултат мења до краја утакмице.
Сва три бода, заслужено иду у Ниш.

Шеф стручног штаба Радничког, Милан Раставац, рекао је после мече да није у потпуности задовољан издањем својих изабраника.

“Прибојавао сам се искрено ове утакмице, јер је дошла после неколико тешких мечева. У одбрани смо одиграли дисиплиновано и посвећено, али у нападу нисмо били конкретни. Најбитније је да смо из меча изашли као победници, наставили добру првенствену серију и већ на наредном мечу имамо прилику да наставимо позитиван низ резултата”.

 

ЈАГОДИНА – РАДНИЧКИ НИШ 1:2 (0:2)

СТАДИОН Градски
ГЛЕДАЛАЦА око 300
СУДИЈА: Игор СТОЈИЉКОВИЋ (главни); Стојковић, Богићевић.
ЖУТИ КАРТОНИ: Миошевић, Николић, Савковић (Јагодина), Марјановић, Богдановић, Александар М. Јовановић, Тодоровић, Ђуричковић.
СТРЕЛЦИ: Урош Николић у 70. мин. из К.У.(Јагодина), Марјановић у 6. мин. и Радош Булатовић у 13. мин.(Раднички)

ЈАГОДИНА: Татић, Ђорђевић, Гашић, Филиповић, Марић (од 86. мин. Милошевић), Киремех, Митошевић, Кнежевић (од 63. мин. Поповић), Јевтић (од 73. мин. Стојимировић), Николић, Савковић.

РАДНИЧКИ НИШ:Александар С. Јовановић , Петровић, Дарко Булатовић, Радош Булатовић, Лакић-Пешић, Богдановић, Ђуричковић, Марјановић (од 86. мин. Никола Митровић), Мркић (од 90. мин. Крстић), Апостоловић (од 46. мин. Тодоровић), Александар М. Јовановић.

Следећег викенда Раднички је домаћин екипи Новог Пазара.

fkradnickinis.rs


#   Ниш   фудбал   Раднички ФК   Дарко Булатовић   Никола Митровић   Јагодина ФК   Мераклије   Милан Раставац   Јагодина   Саша Марјановић   шеф стручног штаба
@NisRadnicki @DarkoBulatovic_ @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима