Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пала и “Багдала”: Раднички савладао Напредак

rssBookmark and Share

Ниш 03.12.2015.

Раднички из Ниша није имао превише проблема под “Багдалом” да пронађе пут до четвртфинала националног купа, иако је за противника имао врло борбени и амбициозни Напредак.

Пала и “Багдала”: Раднички савладао Напредак

Головима Ашћерића и Марјановића, Раднички је славио победу резултатом 0:2 (0:1).

Најпре је Ашћерић у 33. минуту, након продора Земљанухина упутио ударац ка голу Јанковића који је неко из одбране домаћина покушао да изблокира, али је лопта преварила голмана донаћина и завршила иза његових леђа.

У 57. минуту, након једне брзе контре Радничког, Ђуричковић је центрирао у срце шеснаестерца. На правом месту је био Саша Марјановић, упутио ударац главом у десни угао голмана Напретка, који је био немоћан да спречи погодак.

Поред ових голова, оба тима имала су још по неколико изразитих прилика, али је суперлигаш потврдио да је искуснији и квалитетнији тим и заслужено се пласирао међу осам најбољих у масовнијем домаћем такмичењу.

Након утакмице, шеф стручног штаба Радничког, Милан Раставац је рекао:

“Утакмица је била онаква какву смо и очекивали. Знали смо да овде не може лако да се дође до победе.Напредак има добро постављену игру и добре играче,добар учинак и добар резултатки период који даје елан. Међутим, успели смо да одсечемо Бељића и Дамњановића од игре кроз пас и контранападе, дошли смо у ситуацију да угрожавамо Напредак. Честитке играчима Радничког и све честитке и за Напредак који је показао добру игру и мислим да су на одличном путу за брз повратак у елитни ранг”.

Поред Радничког, у 1/4 финале Купа Србије су се пласирали и Партизан, Војводина, Борац, Јагодина, ОФК Београд, Спартак и Јавор. Међу “повлашћеним” тимовима су Раднички Ниш, Партизан, Војводина и ОФК Београд, што значи да противника у четвртфиналу бирамо између Јавора, Спартака, Јагодине и Борца.

Четвртфинални мечеви се играју 2. мaрta 2016. godine.

НАПРЕДАК – РАДНИЧКИ НИШ 0:2 (0:1)

Стадион Младост Крушевац
ГЛЕДАЛАЦА око 2000
СУДИЈА: Бојан Николић
СТРЕЛЦИ: Ашћерић у 33. и Марјановић у 57. минуту (Раднички Ниш)

НАПРЕДАК: Јанковић, Зоњић, Пројић, Симоновић, Фримпонг, Гобељић, Ивеља (Нешовић 62′), Маркоски, Бељић (Лемајић 81′), Луковић (Ндаје 62′), Дамњановић

РАДНИЧКИ НИШ:Јовановић, Живковић, Дарко Булатовић, Лакић-Пешић, Томић, Богдановић, Ђуричковић (Блажић 64′), Марјановић (Крстић 86′), Ашћерић, Јовановић (Мијоков 85′), Земљанухин.

фото и текст: Војкан Андрејић


#   Ниш   Крушевац   фудбал   Раднички ФК   Дарко Булатовић   Милан Раставац   ОФК Београд   Саша Марјановић   Куп Србије   Напредак ФК   Бојан Николић   шеф стручног штаба
@NisRadnicki @DarkoBulatovic_ @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима