Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pala i “Bagdala”: Radnički savladao Napredak

rssBookmark and Share

Niš 03.12.2015.

Radnički iz Niša nije imao previše problema pod “Bagdalom” da pronađe put do četvrtfinala nacionalnog kupa, iako je za protivnika imao vrlo borbeni i ambiciozni Napredak.

Pala i “Bagdala”: Radnički savladao Napredak

Golovima Ašćerića i Marjanovića, Radnički je slavio pobedu rezultatom 0:2 (0:1).

Najpre je Ašćerić u 33. minutu, nakon prodora Zemljanuhina uputio udarac ka golu Jankovića koji je neko iz odbrane domaćina pokušao da izblokira, ali je lopta prevarila golmana donaćina i završila iza njegovih leđa.

U 57. minutu, nakon jedne brze kontre Radničkog, Đuričković je centrirao u srce šesnaesterca. Na pravom mestu je bio Saša Marjanović, uputio udarac glavom u desni ugao golmana Napretka, koji je bio nemoćan da spreči pogodak.

Pored ovih golova, oba tima imala su još po nekoliko izrazitih prilika, ali je superligaš potvrdio da je iskusniji i kvalitetniji tim i zasluženo se plasirao među osam najboljih u masovnijem domaćem takmičenju.

Nakon utakmice, šef stručnog štaba Radničkog, Milan Rastavac je rekao:

“Utakmica je bila onakva kakvu smo i očekivali. Znali smo da ovde ne može lako da se dođe do pobede.Napredak ima dobro postavljenu igru i dobre igrače,dobar učinak i dobar rezultatki period koji daje elan. Međutim, uspeli smo da odsečemo Beljića i Damnjanovića od igre kroz pas i kontranapade, došli smo u situaciju da ugrožavamo Napredak. Čestitke igračima Radničkog i sve čestitke i za Napredak koji je pokazao dobru igru i mislim da su na odličnom putu za brz povratak u elitni rang”.

Pored Radničkog, u 1/4 finale Kupa Srbije su se plasirali i Partizan, Vojvodina, Borac, Jagodina, OFK Beograd, Spartak i Javor. Među “povlašćenim” timovima su Radnički Niš, Partizan, Vojvodina i OFK Beograd, što znači da protivnika u četvrtfinalu biramo između Javora, Spartaka, Jagodine i Borca.

Četvrtfinalni mečevi se igraju 2. marta 2016. godine.

NAPREDAK – RADNIČKI NIŠ 0:2 (0:1)

Stadion Mladost Kruševac
GLEDALACA oko 2000
SUDIJA: Bojan Nikolić
STRELCI: Ašćerić u 33. i Marjanović u 57. minutu (Radnički Niš)

NAPREDAK: Janković, Zonjić, Projić, Simonović, Frimpong, Gobeljić, Ivelja (Nešović 62′), Markoski, Beljić (Lemajić 81′), Luković (Ndaje 62′), Damnjanović

RADNIČKI NIŠ:Jovanović, Živković, Darko Bulatović, Lakić-Pešić, Tomić, Bogdanović, Đuričković (Blažić 64′), Marjanović (Krstić 86′), Ašćerić, Jovanović (Mijokov 85′), Zemljanuhin.

foto i tekst: Vojkan Andrejić


#   Niš   Kruševac   fudbal   Radnički FK   Darko Bulatović   Milan Rastavac   OFK Beograd   Saša Marjanović   Kup Srbije   Napredak FK   Bojan Nikolić   šef stručnog štaba
@NisRadnicki @DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima