Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишки Раднички најављује појачања

rssBookmark and Share

09.07.2017. Народне новине, Белами, Јужна Србија Инфо

Не памти се да су се фудбалери Радничког за нову сезону припремали у оваквој „медијској тишини“, назовимо то једним еуфемизмом.

фото: Белами
фото: Белами

Што због непостојања „пи-ар“ службе(?!), што због језичке баријере у односу на тренера Пакулта и немогућности телефонске комуникације са њим, али, будимо искрени, пре свега због недостатка слуха у самом клубу за интересовање јавности према најпопуларнијем нишком спортском колективу, из Брзећа, где фудбалери Радничког бораве већ недељу дана, стижу само штуре информације везане за одигравање контролних мечева.

А навијаче тренутно много више брине ко ће наступати за суперлигаша са Чаира у сезони до чијег је почетка остало свега 14 дана. Превише је одлазака било овог лета-Зоговић, Којић, Булатовић, Милош Живковић, Стојановић, Попара, Бајић, а само двојица играча, и то не сасвим афирмисаних-голман Војислав Андрич и штопер Владимир Симуновић, потписали су уговоре са Радничким. Ипак, спортски директор Марко Јовановић јавља се из подножја Копаоника и, набрајајући бројна имена, умирује нишку фудбалску јавност:

-Имаћемо ми веома моћну екипу, кадру да се бори за зацртане циљеве и сам врх табеле, само да одрадимо тај последњи корак и, када се вратимо у Ниш, потпишемо уговоре са планираним појачањима. Неки од њих већ су овде са нама, са некима смо у завршној фази преговора, а некима још „опипавамо пулс“. Углавном, најближи потпису су голман Младен Живковић, досадашњи члан Новог Пазара, нападач Славиша Стојановић, који се пре две сезоне истакао као голгетер Радника из Сурдулице, претходно је наступао за Смедерево, Јагодину, Борац, а минулу сезону провео је у израелском Хапоелу Кфар Саби, као и десни бек Никола Аксентијевић, кога овдашња јавност најбоље памти као фудбалера Партизана, а био је члан Витесеа и Мускрона, као и ОФК Београда једно време. Врло вероватно ћемо у наше редове вратити 20-годишњег везисту Николу Цуцкића, који је каријеру, у млађим категоријама, почео управо у Радничком, а касније је наступао за „романтичаре“ са Карабурме, а близу смо договора са још тројицом проверених и врло квалитетних играча. То су Александар Субић, леви бек, такође бивши члан Партизана, затим 195 центиметара високи штопер Марко Клисура, претходне сезоне члан Бачке, те Марко Голубовић, још један изданак Партизанове школе, крилни нападач рођен 1995. године. Имамо још неких жеља преко тога, попут провереног штопера Аднана Ораховца, црногорског интернационалца у Узбекистану, али да не откривам баш сва имена-истакао је, у једном даху, Јовановић.

Ипак, поставља се питање колико ће времена бити потребно да се склопе коцкице, ако тренер Пакулт сада уиграва једну екипу, а имаће на располагању сасвим другачију, са великим бројем новајлија. Притом су, до утакмице са Црвеном звездом у првом колу новог шампионата, остале још само две недеље:

-То је проблем са којим се суочавају сви клубови, без изузетка. Ето, јуче сам се чуо са Ивицом Илијевим из Партизана, који ми такође каже да чека једног играча, који би био права „бомба“, не доводи неколико других, који не праве толику разлику, свесно ризикујући. То је тај летњи прелазни рок, сећам се да је исти систем био још док сам ја играо, траје до 31. августа и играчи неће да прихвате ваше услове док постоји и минимална шанса да добију боље негде у иностранству. Но, доћи ће све на своје место. Темпо тренера Петера Пакулта је ударнички, верујем да ће екипа бити супер-спремна. Променио је и формацију, сада играмо са два задња везна, па ћемо видети-додао је Марко Јовановић.

 


#   фудбал   Раднички ФК   Милош Живковић   сезона   играчи   ОФК Београд   Славиша Стојановић   Марко Јовановић   Никола Аксентијевић
@NisRadnicki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима