Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Организатори: Ниш зарадио од Купа "Радивој Кораћ" - критичари кажу да су највећи број улазница купила нишка јавна предузећа

rssBookmark and Share

Ниш 22.03.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

Успешно одржавање овогодишњег Купа "Радивој Кораћ" показало се према речима надлежних и финансијски исплативо за град Ниш. "Ниш" је ове године од продаје улазница зарадио суму од 19 милиона динара, што је готово двоструко више од претходне године, изнели су на конфернцији за новинаре градоначелница Сотировски и потпредседник КСС Србије Душан Пројовиић.

Фото: Град Ниш скриншот
Фото: Град Ниш скриншот

Овај износ неће остати неискоришћен, већ ће бити усмерен ка различитим аспектима спорта у граду.

Како је саопштено на завршној конференцији са Кошаркашким савезом Србије, велики део средстава биће расподељен спортским клубовима, Спортском савезу Ниша и СЦ "Чаир", што ће директно допринети њиховом раду и развоју.

Осим тога, десет милиона динара биће уложено у подизање спортске инфраструктуре, што ће бити од изузетног значаја за стварање бољих услова за спортске активности у граду.

Док надлежни говоре да се Куп "Радивој Кораћ" показао као самоодржив и више од тога, део јавности износи интересантну претпоставку о току новца.

Пре свега, критичари наглашавају да су највећи број улазница за овај спортски догађај купила јавна преузеће, што значи да су финансијска средства, на крају, долазила из џепова свих грађана Ниша.

Док се мењају ставови у односу на овај аспект, јасно је да треба разматрати питање економске етике и одговорности. Допринос свих грађана у економски успех града не сме бити пренебрежен, а њихов глас је битан у обликовању будћности спортског и економског развоја града.

Док се ова расправа наставља, важно је осигурати да се улагања и користи од спортских догађаја равноправно расподеле у свим сегментима заједнице, што ће обезбедити оправдану и одрживу друштвену подршку инвестицијама у спорт.


#   Ниш   кошарка   Драгана Сотировски   Куп Радивој Кораћ   Душан Пројовић
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима