Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Одбојкаши Србије обе утакмице против Русије играју у Нишу

rssBookmark and Share

23.05.2014. Блиц

Светска одбојкашка федерација, ФИВБ, обавестила је Одбојкашки савез Србије да ће се обе утакмице И викенда Б групе И дивизије Светске лиге између Србије и Русије одиграти у дворани Чаир у Нишу, у петак, 30. маја и у суботу, 31. маја, обе од 20,00 часова

Одбојкаши Србије обе утакмице против Русије играју у Нишу

С обзиром на ванредну ситуацију у Србији изазвану катастрофалним поплавама и чињеницом да је угрожено становништво смештено у спортским дворанама широм Србије, ФИВБ је донео одлуку да се обе утакмице сениора Србије и Русије одиграју у Нишу.

Министарство омладине и спорта Србије је обавестило гранске Савезе, да је најављено укидање ванредне ситуације, па би у том случају организација спортских такмичења у Србији могла да се спроводи од наредне седмице.

Мушка сениорска репрезентација Србије играће 17. пут у јубиларној, XXВ Светској лиги 2014. у елитној дивизији, у Б групи са Русијом, САД и Бугарском. Сениори Србије ће све утакмице као домаћини играти петком и недељом од 20,00 часова.

У оквиру И викенда, Србија ће угоситити Русију, акутелног Олимпијског победника, првака Европе и победника Светске лиге. Србија ће затим гостовати у Софији (ИИ викенд: 07. и 08. јун), Чикагу (ИИИ викенд: 13. и 14. јун) и Сургуту (ИВ викенд: 20. и 21. јун). У оквиру В викенда, Србија ће бити домаћин Бугарској.

Утакмице ће се одиграти у Новом Саду (27. јун) и Нишу (29. јун). Србија ће у оквиру ВИ викенда (04. – 06. јул) угостити САД, а мечеви ће се одиграти у Новом Саду (04. јул) и Београду (06. јул).

У елитној дивизији Светске лиге, у А групи, играће Бразил, Италија, Пољска и Иран.

Финални турнир јубиларне, Светске лиге одиграће се од 16. – 20. јула у Фиренци, у Италији.

На Финалном турниру ће играти шест репрезентација: Италија, организатор, по две екипе из А и Б групе (И дивизија), као и победник Финалног турнира ИИ дивизије (4. – 6. јул – Сиднеј, Аустралија).


#   спорт   Русија   одбојка
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима