Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Odbojkaši Srbije obe utakmice protiv Rusije igraju u Nišu

rssBookmark and Share

23.05.2014. Blic

Svetska odbojkaška federacija, FIVB, obavestila je Odbojkaški savez Srbije da će se obe utakmice I vikenda B grupe I divizije Svetske lige između Srbije i Rusije odigrati u dvorani Čair u Nišu, u petak, 30. maja i u subotu, 31. maja, obe od 20,00 časova

Odbojkaši Srbije obe utakmice protiv Rusije igraju u Nišu

S obzirom na vanrednu situaciju u Srbiji izazvanu katastrofalnim poplavama i činjenicom da je ugroženo stanovništvo smešteno u sportskim dvoranama širom Srbije, FIVB je doneo odluku da se obe utakmice seniora Srbije i Rusije odigraju u Nišu.

Ministarstvo omladine i sporta Srbije je obavestilo granske Saveze, da je najavljeno ukidanje vanredne situacije, pa bi u tom slučaju organizacija sportskih takmičenja u Srbiji mogla da se sprovodi od naredne sedmice.

Muška seniorska reprezentacija Srbije igraće 17. put u jubilarnoj, XXV Svetskoj ligi 2014. u elitnoj diviziji, u B grupi sa Rusijom, SAD i Bugarskom. Seniori Srbije će sve utakmice kao domaćini igrati petkom i nedeljom od 20,00 časova.

U okviru I vikenda, Srbija će ugosititi Rusiju, akutelnog Olimpijskog pobednika, prvaka Evrope i pobednika Svetske lige. Srbija će zatim gostovati u Sofiji (II vikend: 07. i 08. jun), Čikagu (III vikend: 13. i 14. jun) i Surgutu (IV vikend: 20. i 21. jun). U okviru V vikenda, Srbija će biti domaćin Bugarskoj.

Utakmice će se odigrati u Novom Sadu (27. jun) i Nišu (29. jun). Srbija će u okviru VI vikenda (04. – 06. jul) ugostiti SAD, a mečevi će se odigrati u Novom Sadu (04. jul) i Beogradu (06. jul).

U elitnoj diviziji Svetske lige, u A grupi, igraće Brazil, Italija, Poljska i Iran.

Finalni turnir jubilarne, Svetske lige odigraće se od 16. – 20. jula u Firenci, u Italiji.

Na Finalnom turniru će igrati šest reprezentacija: Italija, organizator, po dve ekipe iz A i B grupe (I divizija), kao i pobednik Finalnog turnira II divizije (4. – 6. jul – Sidnej, Australija).


#   sport   Rusija   odbojka
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima