Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Опстанак у лиги једини циљ "Радника" из Сурдулице

rssBookmark and Share

Сурдулица 17.02.2016. Јован Терзић, Мондо

"Да ли ће то бити кроз плеј-оф или плеј-аут, уопште се не оптерећујемо тиме", поручује тренер Радника Милош Веселиновић.

Фото: ФК Радник Сурдулица
Фото: ФК Радник Сурдулица

Дебитант у Суперлиги први део сезоне завршио је на сасвим солидном 10. месту табеле, са само три бода мање од плеј-офа, међутим, у Раднику из Сурдулице циљ је остао исти - опстанак.

"Да ли ће то бити кроз плеј-оф или плеј-аут, уопште се не оптерећујемо тиме. Желимо да сваку утакмицу одиграмо најбоље што можемо, да постижемо голове и освајамо бодове, па ћемо видети шта ће нам то донети. Верујем да ова екипа има квалитет да остане у лиги", поручио је тренер Милош Веселиновић.

Играчки кадар Сурдуличана претрпео је велике промене током зиме. Отишло је седам играча, а стигло их шест.

"Нови играчи су имали две-три недеље да се уиграју и упознају са екипом. То су играчи које углавном познајемо и зато смо их и довели. Биће им потребан одређени период да се прилагоде, али сматрам да ће нам бити велика помоћ у наредном периоду".

Прву утакмицу у другом делу сезоне, у недељу од 14 часова, Радник ће играти у Београду против Вождовца. Јесенас је било 3:1 за "змајеве".

"Чека нас врло тешка утакмица. Вождовац има добру екипу, доброг тренера и добро је организован клуб. Промене играчког кадра у зимском прелазном року само су их учврстиле. Имају и благу предност домаћег терена, али трудили смо се претходних дана да се прилагодимо вештачкој трави, па смо тренирали на тој подлози", открио је Веселиновић и додао да су сви играчи "здрави и спремни да пруже максимум".

"Надам се да ћемо се вратити непоражени", додао је капитен Александар Гојковић.

Генерални директор клуба, Миодраг Ђорђевић, на конференцији за медије уочи почетка другог дела сезоне осврнуо се и на финансијско стање Радника.

"Свесни смо да сви клубови у Србији имају финансијске проблеме, али трудимо се да уложимо огромне напоре да ситуација у Раднику буде што стабилнија. Клуб има један од најмањих буџета у Суперлиги, најмање плате, али редовно се измирују обавезе. Успешно је завршен прелазни рок, обављене су припреме... Надамо се да нећемо имати вечих проблема што се тиче финансија", прижељкује Ђорђевић.

 


#   Сурдулица   фудбал   Миодраг Ђорђевић   Радник ФК   Милош Веселиновић   Александар Гојковић
@FKRadnik @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима