Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Партизан маестралном трећом четвртином савладао Игокеу

Bookmark and Share

Београд 11.12.2016. Јужна Србија Инфо, Бета, Инфо-Г

Кошаркаши Партизана победили су Игокеу са 87:62 (20:15, 7:18, 32:14, 28:15), у 13. колу Јадранске лиге и тако задржали треће место на табели.

Инфо-Г
Инфо-Г

Најефикаснији у победничком тиму био је Вилијам Хечер са 21 поеном, док је Стефан Бирчевић постигао 16, уз 10 скокова. Френк Робинсон је допринео победи са 12 поена, пет скокова и четири асистенције. Игокеу је предводио Страхиња Мицовић са 14 поена.

Партизан је први повео, Игокеа је преокренула у другој четвртини, да би домаћи тим вратио предност у другом полувремену, а онда серијом тројки сломио противника и стекао велику предност. Партизан је први повео и чувао је вођство у почетку, вођен кошевима Вилијама Хечера и Френка Робинсона. Игокеа је у почетку углавном играла у рекету, све до повреде стартног центра Роберта Рикића, након чега је почела да шутира из даљине, али и промашује.

Партизан није успео да стекне осетнију предност, а после првих 10 минута водио је 20:15, али је друга четвртина у потпуности припала Игокеи. Екипа из Александровца направила је у другој деоници серију од 16:2 и повела са 31:22. Црно-бели су за осам минута постигли само два поена, пошто су много промашивали. Домаћи тим је у првом полувремену шутирао за три 1/13, док су гости били само мало мање непрецизни: 1/10.

Игокеа је на полувремену водила 33:27, а у трећој четвртини је дошла и до девет поена предности, 38:29. Партизан је одговорио серијом од 10:0 и вратио предност, 39:38. Робинсон је у тој серији постигао пет поена. После тога се играло кош за кош, а Партизан се одвојио серијом 15:2, којом је стекао двоцифрену предност пред последњу четвртину – 59:47. Ту серију је предводио Хечер са четири тројке из четири покушаја.Партизан је наставио да погађа и у последњој четвртини, тако да је у 35. минуту повео и са 20 разлике – 70:50 и тако преломио меч.

Партизан је у другом полувремену шутирао тројке 11/13, а Хечер је у других 20 минута имао учинак 5/5 за три.

Инфо-Г

Тренер кошаркаша Партизана Александар Џикић рекао је да не може да не буде задовољан после вечерашње игре и победе над Игокеом у 13. колу Јадранске лиге."Играли смо на моменте стварно добро, на моменте добро и на моменте стварно лоше. У другом полувремену смо дали 60 поена, играли смо брже, чвршће у одбрани, боље у скоку и погодили смо 11 тројки... Генерално, показали смо два различита лица. Једно које нам се свиђа, једно које нам се не свиђа. Све то знамо боље него ви", рекао је Џикић новинарима. Партизан је победио 87:64 у 13. колу, а до тријумфа је дошао игром у другом полувремену, у коме је погодио 11 тројки из 13 шутева.

Џикић је на новинарско питање одговорио да мора да буде задовољан."Има питања на које не могу да дам одговор везано за игру, да објасним зашто се нешто издешавало, али у другом полувремену смо играли солидно, паметно, што би се рекло. Личило је друго полувреме на игру коју желим: да играмо агресивније у одбрани, да се Бирчевић развуче 211 по целом терену, да држимо контролу рекета, да се не дају неке ствари... Али, нисам незадовољан, било би безобразно да кажем да сам незадовољан", рекао је Џикић.

На питање нашег извештача, да ли кратка ротација ствара умор код играча који су због тога оптерећени (Бирчевић и Хечер играју вше од 30 минута), Џикић је одговорио:

"Неки момци су пали, неки су се дигли. Стално понављам да је сезона дугачка. Има једна друга ствар, честитао сам играчима на томе. Фале нам две победе да дођемо до укупног броја победа које смо имали прошле сезоне. Мислим да је играчима битно да су успели да ураде", рекао је Џикић.

Он је признао да велика минутажа може да буде проблем у сезони, али је казао да тим има проблема са умором и са повредама."Имамо играча који уопште нису тренирали од Лудвизбурга (уторак). Јутрос су тек проходали. Неки играчи који су нас носили сада су пали, а неки који су били доле су се дигли. Морамо да их чекамо", рекао је Џикић.

Фото Инфо-Г


#   Београд   кошарка   Партизан КК   АБА   Александар Џикић   Вилијам Хечер   Стефан Бирчевић
@PartizanBC @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима