Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Величковић уз звук сирене за победу Партизана (фото, видео)

Bookmark and Share

Београд 19.05.2017. Бета, Јужна Србија Инфо, TimeOut.rs

Кошаркаши Партизана победили су Црвену Звезду у деветом колу Супер лиге Србије, иако нису водили ни једне секунде, а први кош су постигли након осам минута игре,

timeout.rs
timeout.rs

Кошаркаши Партизана победили су у четвртак увече у Београду Црвену звезду са 78:77 (15:21, 22:20, 18:21, 22:15) и тако нанели црвено-белима први пораз у првенству Србије.

Партизан је до тријумфа дошао уз звук сирене у 40. минуту, а јунак победе био је Новица Величковић који је погодио за два поена. То је црно-белима уједно била и прва предност на утакмици.

Партизан су до победе предводили Величковић и Вилијам Хечер са по 16 поена, док су Михаило Андрић и Стефан Бирчевић дали по 12.

Најефикаснији у екипи Звезде био Марко Симоновић са 20 поена, 13 је постигао Марко Гудурић, а 10 је дао Нејтан Волтерс. Звезда и Партизан налазе се на деоби првог места са по осам победа и једним поразом.

Звезда је констатно током целог меча у дворани "Александар Николић" била у предности. Максимална разлика била је 13 поена у првом делу, да би у другом полувремену она износила 12 62:50.

Црно-бели су у првом делу меча имали само четири погођена шут за два поена из 10 покушаја, али су тројкама и пре свега и слободним бацањим остали у игри. Екипа Александра Џикића погодила је 18 од 19 слободних бацања, док је Звезда имала само осам убачених из 18 покушаја.

Звезда је боље почела утакмици и с две везане тројке Џенкинса и Стефана Јовића, као и двојком плеја црвено-белих повела са 8:0. Партизан је имао доста проблема у организацији напда и средином прве четвртине имао је двоцифрен заостатак 15:4, али су црно-бели ипак у финишу тог периода, и поред тога што нису постигли ниједан поен из игре све до истека деветог минута, да приђу на три поена заостатка.

Црвено-бели су у другу четвртину ушли као на почетку меча, чврстом одбраном и расположеним шутом поново су дошли до двоцифрене предности 31:18, али је Партизан брзо одговорио серијом 10:1 и увео меч у резултатску равнотежу.

Екипа Дејана Радоњића је на полувремену водила са 41:38, да би Марко Симоновић на почетку треће деонице, као и у другој четвртини, добрим шутом Звезду повукао до нове двоцифрене предности 62:50.

Партизан је ипак у финишу треће и на почетку четврте деонице поново ухватио прикључак, највише захваљујући Вилијаму Хечеру и Стефану Бирчевићу, па су на седам минута до краја меча имали заостатак од три поена.

Партизан је на минут и 10 секунди пре краја имао идеалну прилику да по први пут дође до предности, али је Хечер промашио два слободна бацања. Промашаје је на другој страни одмах казнио Немања Дангубић за вођство од 76:73.

Деловало је да ће црвено-бели контролисати ситуацију на терену пред углавном гостујућим навијачима, али Партизан је ипак успео да се врати, одиграна акција за Андрића који је на 20 секунди до краја погодио тројку за изједначење. Звезда није успела да организује напад, пошто је на почетку акције направљен фаул над Марком Гудурићем. Он је с линије пенала само једном био прецизан, што је омогућило црно-белима да иду на победу. Звезда је у последњој акцији покушала да се одбрани, али је Величковић ипак поентирао и нанео црвено-белима први пораз.

У другој утакмици Супер лиге Србије играној Динамик је у Суботици победио Спартак са 83:73 (25:19, 16:23, 25:13, 17:18).Екипу Мирослава Николића до победе предводио Кимани Френд са 20 поена, док се у екипи Спартака истакао Иван Јеленић са 15. Динамик је четврти на табели Супер лиге са четири тријумфа и пет пораза, док је Спартак на деоби последњег, осмог места са само једном победом из девет утакмица.

Погледајте завршну акцију утакмице:


#   Београд   кошарка   Партизан КК   Црвена Звезда КК   Ана Јовић   Александар Николић   Вилијам Хечер   Стефан Бирчевић   Новица Величковић
@PartizanBC @kkcrvenazvezda @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима