Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Veličković uz zvuk sirene za pobedu Partizana (foto, video)

Bookmark and Share

Beograd 19.05.2017. Beta, Južna Srbija Info, TimeOut.rs

Košarkaši Partizana pobedili su Crvenu Zvezdu u devetom kolu Super lige Srbije, iako nisu vodili ni jedne sekunde, a prvi koš su postigli nakon osam minuta igre,

timeout.rs
timeout.rs

Košarkaši Partizana pobedili su u četvrtak uveče u Beogradu Crvenu zvezdu sa 78:77 (15:21, 22:20, 18:21, 22:15) i tako naneli crveno-belima prvi poraz u prvenstvu Srbije.

Partizan je do trijumfa došao uz zvuk sirene u 40. minutu, a junak pobede bio je Novica Veličković koji je pogodio za dva poena. To je crno-belima ujedno bila i prva prednost na utakmici.

Partizan su do pobede predvodili Veličković i Vilijam Hečer sa po 16 poena, dok su Mihailo Andrić i Stefan Birčević dali po 12.

Najefikasniji u ekipi Zvezde bio Marko Simonović sa 20 poena, 13 je postigao Marko Gudurić, a 10 je dao Nejtan Volters. Zvezda i Partizan nalaze se na deobi prvog mesta sa po osam pobeda i jednim porazom.

Zvezda je konstatno tokom celog meča u dvorani "Aleksandar Nikolić" bila u prednosti. Maksimalna razlika bila je 13 poena u prvom delu, da bi u drugom poluvremenu ona iznosila 12 62:50.

Crno-beli su u prvom delu meča imali samo četiri pogođena šut za dva poena iz 10 pokušaja, ali su trojkama i pre svega i slobodnim bacanjim ostali u igri. Ekipa Aleksandra Džikića pogodila je 18 od 19 slobodnih bacanja, dok je Zvezda imala samo osam ubačenih iz 18 pokušaja.

Zvezda je bolje počela utakmici i s dve vezane trojke Dženkinsa i Stefana Jovića, kao i dvojkom pleja crveno-belih povela sa 8:0. Partizan je imao dosta problema u organizaciji napda i sredinom prve četvrtine imao je dvocifren zaostatak 15:4, ali su crno-beli ipak u finišu tog perioda, i pored toga što nisu postigli nijedan poen iz igre sve do isteka devetog minuta, da priđu na tri poena zaostatka.

Crveno-beli su u drugu četvrtinu ušli kao na početku meča, čvrstom odbranom i raspoloženim šutom ponovo su došli do dvocifrene prednosti 31:18, ali je Partizan brzo odgovorio serijom 10:1 i uveo meč u rezultatsku ravnotežu.

Ekipa Dejana Radonjića je na poluvremenu vodila sa 41:38, da bi Marko Simonović na početku treće deonice, kao i u drugoj četvrtini, dobrim šutom Zvezdu povukao do nove dvocifrene prednosti 62:50.

Partizan je ipak u finišu treće i na početku četvrte deonice ponovo uhvatio priključak, najviše zahvaljujući Vilijamu Hečeru i Stefanu Birčeviću, pa su na sedam minuta do kraja meča imali zaostatak od tri poena.

Partizan je na minut i 10 sekundi pre kraja imao idealnu priliku da po prvi put dođe do prednosti, ali je Hečer promašio dva slobodna bacanja. Promašaje je na drugoj strani odmah kaznio Nemanja Dangubić za vođstvo od 76:73.

Delovalo je da će crveno-beli kontrolisati situaciju na terenu pred uglavnom gostujućim navijačima, ali Partizan je ipak uspeo da se vrati, odigrana akcija za Andrića koji je na 20 sekundi do kraja pogodio trojku za izjednačenje. Zvezda nije uspela da organizuje napad, pošto je na početku akcije napravljen faul nad Markom Gudurićem. On je s linije penala samo jednom bio precizan, što je omogućilo crno-belima da idu na pobedu. Zvezda je u poslednjoj akciji pokušala da se odbrani, ali je Veličković ipak poentirao i naneo crveno-belima prvi poraz.

U drugoj utakmici Super lige Srbije igranoj Dinamik je u Subotici pobedio Spartak sa 83:73 (25:19, 16:23, 25:13, 17:18).Ekipu Miroslava Nikolića do pobede predvodio Kimani Frend sa 20 poena, dok se u ekipi Spartaka istakao Ivan Jelenić sa 15. Dinamik je četvrti na tabeli Super lige sa četiri trijumfa i pet poraza, dok je Spartak na deobi poslednjeg, osmog mesta sa samo jednom pobedom iz devet utakmica.

Pogledajte završnu akciju utakmice:


#   Beograd   košarka   Partizan KK   Crvena Zvezda KK   Ana Jović   Aleksandar Nikolić   Vilijam Hečer   Stefan Birčević   Novica Veličković
@PartizanBC @kkcrvenazvezda @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima