Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Победа на премијери: Раднички - Чукарички 2:1

rssBookmark and Share

Ниш 25.07.2016. fkradnickinis.rs

Традиција се наставља, Чукарички ни после 11 узастопних утакмица не зна шта је то победа против Радничког… У првом колу новог шампионата Србије, Раднички је преокретом стигао до победе и показао да европске амбиције нису без основа.

Победа на премијери: Раднички - Чукарички 2:1

Још када се тим буде комплетирао, Нишлије ће још више добити на квалитету, надамо се и на континуитету добрих резултата…

Утакмица је играна по тешком и спарном времену, али у лепом амбијенту, пред око 5000 гледалаца. Одмах је примећено и да терен одавно није био тако добро припремљен, па је Раднички заиграо „високо“ и ангажовано од прве секунде.Тим1

Раднички је већ у првих пет минута створио три опасне ситуације пред голом гостију и јасно ставио до знања да га у овом мечу интересују само три бода. Већ у 20. секунди меча Апостоловић је лепо повукао, побегао Живковићу, али га је на ивици шеснаестерца сустигао Ђурић и отклонио опасност. Минут касније, полуконтра Нишлија, Александар Јовановић је са левог бока убацио на пеналтик, натрчао је Арсић, шутирао из клизећег старта, али је лопта прошла на метар од стативе. Најзад, у 5. минуту, гледаоци су дубоко уздахнули када је, после лепог додавања капитена Јовановића, Стојановић „заломио“ Ђурића, а онда левицом шутирао јако, али и непрецизно. Одлична прилика!

Након сјајног почетка, темпо игре је опао, а Чукарички је успоставио равнотежу, а потом и нешто већи посед на средини терена. Прву прилику гости су имали у 10. минуту, али је Матић слабо извео слободан ударац из изгледне ситуације. У 23. минуту севнула је опасна контра гостију, Матић је шутирао искоса, али је Коновалов одбранио. У 31. минуту забележили смо и шут Мандића са ивице шеснаестерца, који је завршио преко гола.Иван 3

И онда, Чукарички је повео. У 43. минуту Матић је извео корнер, лопта је ишла ка првој стативи, а ту је највиши у скоку био дојучерашњи играч Радничког Марко Томић, захватио је главом и она је завршила у мрежи гола Нишлија. Није се популарни Томке радовао поготку, из поштовања према клубу у коме је стекао име, али сигурно је да му гол значи у деби утакмици за „брђане“, који су повели 1:0.

У зауставном времену, док су Нишлије још биле у шоку, добру акцију извели су Фофана и Мандић, а Матић је главом шутирао преко гола. Била је то добра прилика за госте.

Раднички је у наставак меча ушао знатно одлучније и већ у 47. минуту имао је ситуацију која је обећавала. После фаула над Мркићем, Арсић је извео слободан ударац са око 20 метара, успео је да пребаци живи зид, али није погодио угао и Стевановић је лако укротио његов шут. Нишлије су све више опседале гол гостију, али лопта је најчешће кружила испред шеснаестерца, без праве завршнице.

У 55. минуту – стопостотна шанса за Раднички! Аца Јовановић је сјајно избацио Мркића, нападач Радничког нашао се „очи у очи“ са голманом Стевановићем, али је шутирао право у њега, на одбијену лопту натрчао је Стојановић, шутирао из прве, али се лопта од блока одбила у пречку…

Утакмица је могла да буде решена у 67. минуту јер је и Чукарички узвратио приликом из реда колосалних. Фофана је украо лопту, додао Регану, а овај у срцу шеснаестерца пронашао Мандића, који је био „сам на овоме свету“, шутирао из прве, али Коновалов је бравурозном интервенцијом спасао свој тим.

Минут касније, догодио се можда и преломни тренутак утакмице, када је Реган због преоштрог старта добио други жути картон и Чукарички је остао са играчем мање…

Бројчану предност Раднички је валоризовао у 75. минуту. Аца Јовановић је, са средишњег дела испред шеснаестерца, идеално упослио Милоша Петровића, овај је шутирао из прве спољним фелшом, а голман Стевановић није успео да укроти тај ударац. Само је кратко одбио лопту, на њу је натрчао Марко Мркић и послао је у мрежу, искупивши се за малопређашњи промашај. Раднички је изједначио -1:1.

Нишлије се нису задовољиле постигнутим, у финишу су опасно притиснуле госте и у 83. минуту имале су још једну сјајну прилику. Павков је оборен на 20 метара од гола, одмах је устао у извео прекид упосливши Мркића, који је шутирао искоса са десне стране, али му је Стевановић „ушао у шут“ и одбранио…

Но, само минут касније, Чаир је поново „експлодирао“. Поново је Павков изборио „слободњак“, овог пута са још бољег места. Лопту је сада наместио Саша Стојановић и велемајсторским ударцем пребацио живи зид и послао лопту у горњи десни угао гола голмана Стевановића. Ерупција одушевљења – Нишлије су у 84. минуту повеле 2:1.

У  88. минуту, Павков није имао среће да сјајну партију крунише голом који би се још дуго препричавао. Нови центарфор нишког тима, пристигао овог лета из Војводине, захватио је волеј са 20 метара, али је, уместо мреже, лопта погодила пречку, која се дрмала још сигурно минут након ударца. Феноменалан потез, који је заслужио да буде награђен голом…

У сам смирај овог узбудљивог меча, домаћим навијачима се умало „слошило“, јер је Чукарички имао велику прилику за изједначење. После прекида и настале гужве, лопта је дошла на десни бок до Алена Машовића, који је сјајно центрирао на другу стативу, Мандић се „поклонио“ и када су сви видели лопту у мрежи, она је прохујала поред стативе. Нападач Чукаричког се ухватио за главу, а фудбалери Радничког су се, минут-два након тога, нашли у загрљају после прве првенствене победе у овој сезони.

Са југа је још дуго одјекивало „кец у Нишу“…

На конференцији за новинаре, први је реч добио тренер Чукаричког Милан Лешњак:Лешњак

Тешка утакмица, са два различита полувремена. У првом смо имали предност од једног гола и био сам поприлично задовољан игром своје екипе. У наставку су се појавили проблеми у нашој игри, нарочито од када је Реган био искључен. Од тада смо били екипа која се бранила и примила два гола. Имали смо и ми шансе, нарочито код резултата 1:0, Матић главом и Мандић у „зицер“ позицији, али то је фудбал и такве ствари се дешавају. Честитам Радничком на победи!

Тренер Радничког Милан Раставац овако је видео утакмицу:

Сложио бих се да је утакмица била тешка, што због временских услова, што због веома квалитетног противника, који се у првом полувремену добро наместио, добро је играо, а ми нисмо успели да дођемо до неке пас игре и то је била наша највећа бољка у првих 45 минута. Но, и у таквој игри смо створили неке шансе које нисмо успели да искористимо. У друго полувреме смо, пре свега, ушли са знатно већом жељом да играмо. Мало смо боље повезали редове и из те боље контроле дошли у ситуације да много више угрожавамо гол. Наравно да нам је црвени картон Регана отворио још више простора, то смо добро користили и на крају, мислим, заслужено дошли до три победе. Ово је важна победа, која би требало да нам пружи елан за наставак првенства – рекао је шеф струке Нишлија.

На констатацију новинара да су измене у другом полувремену донеле Радничком неопходну свежину и убојитост, Раставац је прокоментарисао:

Јесте, дефинитивно су унели и живост и пробојност, а на то је свакако утицао и стицај околности да смо имали играча више на терену. Задовољан сам што се одлука да их доведемо показала исправном и што се, од почетка припрема, развијају и иду у добром правцу. Верујем да ће тако и наставити – окончао је своје излагање на конференцији за новинаре тренер нишког тима Милан Раставац.

РАДНИЧКИ НИШ – ЧУКАРИЧКИ 2:1 (0:1)

Стадион Чаир.
Гледалаца око 5000.
Судија: Бојан Николић (Крагујевац).
Жути картони: Булатовић, Станковић, Александар Јовановић (Раднички), Томић, Лагатор (Чукарички).
Црвени картон: Реган (Чукарички)
Стрелци: 0:1 Томић у 42, 1:1 Мркић у 75. 2:1 Стојановић у 84. минуту.

РАДНИЧКИ: Коновалов, Петровић, Булатовић, Милош Живковић, Станковић, Крстић, Арсић (од 70′ Павков), Стојановић, Александар Јовановић, Апостоловић (од 59′Душан Живковић), Мркић (од 87′ Алекса Јовановић)

ЧУКАРИЧКИ: Стевановић, Јанковић, Живковић, Ђурић, Пјасентин, Томић (од 87′ Радоњић), Реган, Матић (71. Лагатор), Мандић, Кнежевић (66. Машовић), Фофана.


#   Ниш   Чаир   Раднички ФК   Милош Живковић   Александар Јовановић   Саша Стојановић   Милан Раставац   Марко Томић   Чукарички ФК   Бојан Николић   Марко Мркић
@NisRadnicki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима