Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pobeda na premijeri: Radnički - Čukarički 2:1

rssBookmark and Share

Niš 25.07.2016. fkradnickinis.rs

Tradicija se nastavlja, Čukarički ni posle 11 uzastopnih utakmica ne zna šta je to pobeda protiv Radničkog… U prvom kolu novog šampionata Srbije, Radnički je preokretom stigao do pobede i pokazao da evropske ambicije nisu bez osnova.

Pobeda na premijeri: Radnički - Čukarički 2:1

Još kada se tim bude kompletirao, Nišlije će još više dobiti na kvalitetu, nadamo se i na kontinuitetu dobrih rezultata…

Utakmica je igrana po teškom i sparnom vremenu, ali u lepom ambijentu, pred oko 5000 gledalaca. Odmah je primećeno i da teren odavno nije bio tako dobro pripremljen, pa je Radnički zaigrao „visoko“ i angažovano od prve sekunde.Tim1

Radnički je već u prvih pet minuta stvorio tri opasne situacije pred golom gostiju i jasno stavio do znanja da ga u ovom meču interesuju samo tri boda. Već u 20. sekundi meča Apostolović je lepo povukao, pobegao Živkoviću, ali ga je na ivici šesnaesterca sustigao Đurić i otklonio opasnost. Minut kasnije, polukontra Nišlija, Aleksandar Jovanović je sa levog boka ubacio na penaltik, natrčao je Arsić, šutirao iz klizećeg starta, ali je lopta prošla na metar od stative. Najzad, u 5. minutu, gledaoci su duboko uzdahnuli kada je, posle lepog dodavanja kapitena Jovanovića, Stojanović „zalomio“ Đurića, a onda levicom šutirao jako, ali i neprecizno. Odlična prilika!

Nakon sjajnog početka, tempo igre je opao, a Čukarički je uspostavio ravnotežu, a potom i nešto veći posed na sredini terena. Prvu priliku gosti su imali u 10. minutu, ali je Matić slabo izveo slobodan udarac iz izgledne situacije. U 23. minutu sevnula je opasna kontra gostiju, Matić je šutirao iskosa, ali je Konovalov odbranio. U 31. minutu zabeležili smo i šut Mandića sa ivice šesnaesterca, koji je završio preko gola.Ivan 3

I onda, Čukarički je poveo. U 43. minutu Matić je izveo korner, lopta je išla ka prvoj stativi, a tu je najviši u skoku bio dojučerašnji igrač Radničkog Marko Tomić, zahvatio je glavom i ona je završila u mreži gola Nišlija. Nije se popularni Tomke radovao pogotku, iz poštovanja prema klubu u kome je stekao ime, ali sigurno je da mu gol znači u debi utakmici za „brđane“, koji su poveli 1:0.

U zaustavnom vremenu, dok su Nišlije još bile u šoku, dobru akciju izveli su Fofana i Mandić, a Matić je glavom šutirao preko gola. Bila je to dobra prilika za goste.

Radnički je u nastavak meča ušao znatno odlučnije i već u 47. minutu imao je situaciju koja je obećavala. Posle faula nad Mrkićem, Arsić je izveo slobodan udarac sa oko 20 metara, uspeo je da prebaci živi zid, ali nije pogodio ugao i Stevanović je lako ukrotio njegov šut. Nišlije su sve više opsedale gol gostiju, ali lopta je najčešće kružila ispred šesnaesterca, bez prave završnice.

U 55. minutu – stopostotna šansa za Radnički! Aca Jovanović je sjajno izbacio Mrkića, napadač Radničkog našao se „oči u oči“ sa golmanom Stevanovićem, ali je šutirao pravo u njega, na odbijenu loptu natrčao je Stojanović, šutirao iz prve, ali se lopta od bloka odbila u prečku…

Utakmica je mogla da bude rešena u 67. minutu jer je i Čukarički uzvratio prilikom iz reda kolosalnih. Fofana je ukrao loptu, dodao Reganu, a ovaj u srcu šesnaesterca pronašao Mandića, koji je bio „sam na ovome svetu“, šutirao iz prve, ali Konovalov je bravuroznom intervencijom spasao svoj tim.

Minut kasnije, dogodio se možda i prelomni trenutak utakmice, kada je Regan zbog preoštrog starta dobio drugi žuti karton i Čukarički je ostao sa igračem manje…

Brojčanu prednost Radnički je valorizovao u 75. minutu. Aca Jovanović je, sa središnjeg dela ispred šesnaesterca, idealno uposlio Miloša Petrovića, ovaj je šutirao iz prve spoljnim felšom, a golman Stevanović nije uspeo da ukroti taj udarac. Samo je kratko odbio loptu, na nju je natrčao Marko Mrkić i poslao je u mrežu, iskupivši se za malopređašnji promašaj. Radnički je izjednačio -1:1.

Nišlije se nisu zadovoljile postignutim, u finišu su opasno pritisnule goste i u 83. minutu imale su još jednu sjajnu priliku. Pavkov je oboren na 20 metara od gola, odmah je ustao u izveo prekid uposlivši Mrkića, koji je šutirao iskosa sa desne strane, ali mu je Stevanović „ušao u šut“ i odbranio…

No, samo minut kasnije, Čair je ponovo „eksplodirao“. Ponovo je Pavkov izborio „slobodnjak“, ovog puta sa još boljeg mesta. Loptu je sada namestio Saša Stojanović i velemajstorskim udarcem prebacio živi zid i poslao loptu u gornji desni ugao gola golmana Stevanovića. Erupcija oduševljenja – Nišlije su u 84. minutu povele 2:1.

U  88. minutu, Pavkov nije imao sreće da sjajnu partiju kruniše golom koji bi se još dugo prepričavao. Novi centarfor niškog tima, pristigao ovog leta iz Vojvodine, zahvatio je volej sa 20 metara, ali je, umesto mreže, lopta pogodila prečku, koja se drmala još sigurno minut nakon udarca. Fenomenalan potez, koji je zaslužio da bude nagrađen golom…

U sam smiraj ovog uzbudljivog meča, domaćim navijačima se umalo „slošilo“, jer je Čukarički imao veliku priliku za izjednačenje. Posle prekida i nastale gužve, lopta je došla na desni bok do Alena Mašovića, koji je sjajno centrirao na drugu stativu, Mandić se „poklonio“ i kada su svi videli loptu u mreži, ona je prohujala pored stative. Napadač Čukaričkog se uhvatio za glavu, a fudbaleri Radničkog su se, minut-dva nakon toga, našli u zagrljaju posle prve prvenstvene pobede u ovoj sezoni.

Sa juga je još dugo odjekivalo „kec u Nišu“…

Na konferenciji za novinare, prvi je reč dobio trener Čukaričkog Milan Lešnjak:Lešnjak

Teška utakmica, sa dva različita poluvremena. U prvom smo imali prednost od jednog gola i bio sam poprilično zadovoljan igrom svoje ekipe. U nastavku su se pojavili problemi u našoj igri, naročito od kada je Regan bio isključen. Od tada smo bili ekipa koja se branila i primila dva gola. Imali smo i mi šanse, naročito kod rezultata 1:0, Matić glavom i Mandić u „zicer“ poziciji, ali to je fudbal i takve stvari se dešavaju. Čestitam Radničkom na pobedi!

Trener Radničkog Milan Rastavac ovako je video utakmicu:

Složio bih se da je utakmica bila teška, što zbog vremenskih uslova, što zbog veoma kvalitetnog protivnika, koji se u prvom poluvremenu dobro namestio, dobro je igrao, a mi nismo uspeli da dođemo do neke pas igre i to je bila naša najveća boljka u prvih 45 minuta. No, i u takvoj igri smo stvorili neke šanse koje nismo uspeli da iskoristimo. U drugo poluvreme smo, pre svega, ušli sa znatno većom željom da igramo. Malo smo bolje povezali redove i iz te bolje kontrole došli u situacije da mnogo više ugrožavamo gol. Naravno da nam je crveni karton Regana otvorio još više prostora, to smo dobro koristili i na kraju, mislim, zasluženo došli do tri pobede. Ovo je važna pobeda, koja bi trebalo da nam pruži elan za nastavak prvenstva – rekao je šef struke Nišlija.

Na konstataciju novinara da su izmene u drugom poluvremenu donele Radničkom neophodnu svežinu i ubojitost, Rastavac je prokomentarisao:

Jeste, definitivno su uneli i živost i probojnost, a na to je svakako uticao i sticaj okolnosti da smo imali igrača više na terenu. Zadovoljan sam što se odluka da ih dovedemo pokazala ispravnom i što se, od početka priprema, razvijaju i idu u dobrom pravcu. Verujem da će tako i nastaviti – okončao je svoje izlaganje na konferenciji za novinare trener niškog tima Milan Rastavac.

RADNIČKI NIŠ – ČUKARIČKI 2:1 (0:1)

Stadion Čair.
Gledalaca oko 5000.
Sudija: Bojan Nikolić (Kragujevac).
Žuti kartoni: Bulatović, Stanković, Aleksandar Jovanović (Radnički), Tomić, Lagator (Čukarički).
Crveni karton: Regan (Čukarički)
Strelci: 0:1 Tomić u 42, 1:1 Mrkić u 75. 2:1 Stojanović u 84. minutu.

RADNIČKI: Konovalov, Petrović, Bulatović, Miloš Živković, Stanković, Krstić, Arsić (od 70′ Pavkov), Stojanović, Aleksandar Jovanović, Apostolović (od 59′Dušan Živković), Mrkić (od 87′ Aleksa Jovanović)

ČUKARIČKI: Stevanović, Janković, Živković, Đurić, Pjasentin, Tomić (od 87′ Radonjić), Regan, Matić (71. Lagator), Mandić, Knežević (66. Mašović), Fofana.


#   Niš   Čair   Radnički FK   Miloš Živković   Aleksandar Jovanović   Saša Stojanović   Milan Rastavac   Marko Tomić   Čukarički FK   Bojan Nikolić   Marko Mrkić
@NisRadnicki @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima