Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Почела друга фаза радова на Чаиру

rssBookmark and Share

05.08.2011. Град Ниш, Јужне вести

На стадиону Чаир почела друга фаза грађевинских радова на реконструкцији где је предвиђена изградња бетонских конструкција на источној, јужној и северној трибини.

Почела друга фаза радова на Чаиру
Поводом почетка друге фазе грађевинских радова на реконструкцији стадиона Чаир, градоначелник Милош Симоновић обишаo је овај спортски објекат. После припремних радова, у другој фази грађевинских радова предвиђена је изградња бетонских конструкција на источној, јужној и северној трибини. Тако ће бити постављен скелет за три трибине стадиона Чаир како би даље били настављени грађевински радови на изградњи.

Како је представљено на презентацији пројекта, реконструкција стадиона Чаир ће се одвијати у 4 фазе. Прва је започета 30. марта и завршена је припремним радовима на источној трибини која није у функцији последњих 15 година. Главним пројектом предвиђена је реконструкција трибине на источној страни за 6966 гледалаца. После источне следи реконструкција јужне и северне трибине које ће моћи да приме 9037 гледалаца, док ће западна трибина после радова бити отворена за 2154 навијача.

- Званично је почела друга фаза радова на стадиону која подразумева припрему темеља за подизање конструкције. Од данас нема стајања. До Нове године ће бити урађане груби радови, дакле све што је битно да се уради - рекао је Милош Симоновић.

Сви припремни радови завршени су пре скоро месец дана, али почетак изградње стадиона у Чаиру није почет док није добијена дозвола Министарства.

- Конзорцијум фирми које раде на изградњи је пре рока завршио рушење и припрему. Рок је био 65 дана, а они су завршили месец дана раније. Требало је још да се добије дозвола за наставак радова које даје Министарство животне средине, рударства и просторног планирања. Овај стадион је специфичан објекат јер има преко 10.000 места и зато Град не даје дозволу, већ министарство. Важно је да је све завршено и да је дозвола добијена - додао је Симоновић.

Како је потврдио градоначелник, груби радови ће бити завршени до краја ове године, а већ на пролеће ће моћи бити одигране и утакмице.

- Прва фаза је завршена и пре рока, а сада се ради на припреми темеља за бетонске зидове и врло брзо ћемо комплетирати са монтажним конструкцијама, које су увезене из Италије - рекао је Саша Ранђеловић, шеф градилишта.

Прво су у Чаиру били завршени отворени базени, потом су затворени базени обновљени. Друга фаза реконструкције стадиона је почела данас, а реконструисана хала Чаир би ускоро требало да буде завршена, а ради се на још једном спортско објекту у Чаиру.

- Наставак радова на стадиону само заокружују обнављање Спортског центра Чаир. Поред главног стадиона, обнављани су и помоћни терени са природном и вештачком травом. После више од једне деценије, почела је реконструкција и адаптација Института за спортску медицину. У ово је уложено 50 милиона динара из буџета града. Верујем да ће на пролеће 2012. године бити потпуно нов изглед Спортског центра Чаир који је у срцу града - рекао је Миодраг Радовић, градски већник.

Стадион по ФИФА стандардима

За реконструкцију стадиона "Чаир" издвојено је 925 милиона динара. Реконструисани стадион моћи ће да прими 18151 гледаоца уз додатне ВИП ложе са 120 места као и ложу за медије са 50 места.

Нишки стадион изграђен је 1963. године и у тај објекат није улагано последњих 30 година. После реконструкције, нишки стадион добиће сасвим нови изглед и биће реконструисан по стaндардима ФИФА.


#   Чаир   Милош Симоновић   Градски већник   Миодраг Радовић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима