Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пораз Рудар Алпос-а од Сврљига за бригу

rssBookmark and Share

24.05.2016. ДС

Гости из Алексинца су имали императив победе због опстанка, велику жељу за победом, али нису знали како да дођу до резултата.

Пораз  Рудар Алпос-а  од Сврљига за бригу

Домаћин је био бољи у првом полувремену и за пола сата игре постигао три поготка. Прво Кликовац, у 8. минуту је упошљен од задње линије дубинском лоптом по левој страни гостију, коју је, на додавање Петровића, претворио у гол. Затим гол Петровића, који користи неуспелу офсајд замку гостију, и Сврљижани повећавају на 2:0 у 24. минуту.

Изгледну прилику за госте не користи млада нада фудбала, брзоноги Љубисављевић, који излази пред голмана Илића, јако шутира, али Илић уз мало среће хвата лопту и брани тај ударац.

Још неколико полуприлика, навала гостију не користи да угрози домаћина и у 30. минуту Филипов постиже трећи погодак.

Рудари се у другом полувремену консолидују, играју чвршће, пружају отпор добром домаћину играју стрпљиво и сигурно на средини терена. Праве неколико полуконтри, из једне такве контре Љубисављевић је био прецизан и смањио резултат на 3:1.

Таман кад су „Рудари“ почели да играју, кренули на све или ништа севнула је контра домаћих фудбалера и одбрана гостију није успела да заустави Стојановића, који је погодио за високо вођство Сврљижана од 4:1.

Александар Земљак капитен „Рудара“ и најбољи играч на терену постиже у 80. минуту други гол. Јак дегажман голмана Додеровића који је пребацио одбрану домаћина, Земљак је прихватио ту лопту и рутински савладао голмана Илића.

Гости су до краја утакмице пропустили још неколико прилика да смање вискок резултат али нису успели у томе.

„Рудари“ су меч почели у следећем саставу: Додеровић 6,5, Видојковић 6, Лазаревић 6, Славнић 6, Петровић 6, Радуловић 6, Гојковић 6 (Марковић -), М. Земљак 6,5, Љубисављевић 6,5, А. Земљак 7, Нешић 6,5 У игру нису улазили Стојадиновић, Васић, Николић и Спасић.

Жути картон за „Рударе“ зарадили су Додеровић и Видојковић

Тренер „Рудара“ Милош Белић огласио се поводом пораза његове екипе:

„Честитам мојим играчима на борбености и труду. Показали смо да знамо да играмо, у претходна два кола код куће савладали смо Лубницу и Шарбановац, ту су се моји момци истрошили пуно. Противник је био јак, пружили смо отпор колико смо могли. Цело првенство играмо под притиском и морањем да победимо сваки меч како би изборили опстанак. Имамо још два кола до краја, играћемо нећемо се предати.

Алексиначке вести


#   Ана Илић   Милош Белић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима