Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Poraz Rudar Alpos-a od Svrljiga za brigu

rssBookmark and Share

24.05.2016. DS

Gosti iz Aleksinca su imali imperativ pobede zbog opstanka, veliku želju za pobedom, ali nisu znali kako da dođu do rezultata.

Poraz  Rudar Alpos-a  od Svrljiga za brigu

Domaćin je bio bolji u prvom poluvremenu i za pola sata igre postigao tri pogotka. Prvo Klikovac, u 8. minutu je upošljen od zadnje linije dubinskom loptom po levoj strani gostiju, koju je, na dodavanje Petrovića, pretvorio u gol. Zatim gol Petrovića, koji koristi neuspelu ofsajd zamku gostiju, i Svrljižani povećavaju na 2:0 u 24. minutu.

Izglednu priliku za goste ne koristi mlada nada fudbala, brzonogi Ljubisavljević, koji izlazi pred golmana Ilića, jako šutira, ali Ilić uz malo sreće hvata loptu i brani taj udarac.

Još nekoliko poluprilika, navala gostiju ne koristi da ugrozi domaćina i u 30. minutu Filipov postiže treći pogodak.

Rudari se u drugom poluvremenu konsoliduju, igraju čvršće, pružaju otpor dobrom domaćinu igraju strpljivo i sigurno na sredini terena. Prave nekoliko polukontri, iz jedne takve kontre Ljubisavljević je bio precizan i smanjio rezultat na 3:1.

Taman kad su „Rudari“ počeli da igraju, krenuli na sve ili ništa sevnula je kontra domaćih fudbalera i odbrana gostiju nije uspela da zaustavi Stojanovića, koji je pogodio za visoko vođstvo Svrljižana od 4:1.

Aleksandar Zemljak kapiten „Rudara“ i najbolji igrač na terenu postiže u 80. minutu drugi gol. Jak degažman golmana Doderovića koji je prebacio odbranu domaćina, Zemljak je prihvatio tu loptu i rutinski savladao golmana Ilića.

Gosti su do kraja utakmice propustili još nekoliko prilika da smanje viskok rezultat ali nisu uspeli u tome.

„Rudari“ su meč počeli u sledećem sastavu: Doderović 6,5, Vidojković 6, Lazarević 6, Slavnić 6, Petrović 6, Radulović 6, Gojković 6 (Marković -), M. Zemljak 6,5, Ljubisavljević 6,5, A. Zemljak 7, Nešić 6,5 U igru nisu ulazili Stojadinović, Vasić, Nikolić i Spasić.

Žuti karton za „Rudare“ zaradili su Doderović i Vidojković

Trener „Rudara“ Miloš Belić oglasio se povodom poraza njegove ekipe:

„Čestitam mojim igračima na borbenosti i trudu. Pokazali smo da znamo da igramo, u prethodna dva kola kod kuće savladali smo Lubnicu i Šarbanovac, tu su se moji momci istrošili puno. Protivnik je bio jak, pružili smo otpor koliko smo mogli. Celo prvenstvo igramo pod pritiskom i moranjem da pobedimo svaki meč kako bi izborili opstanak. Imamo još dva kola do kraja, igraćemo nećemo se predati.

Aleksinačke vesti


#   Ana Ilić   Miloš Belić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima