Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

DS Niš: Zaposleni u dečjem odmaralištu "Divljana" 12 meseci nisu primi platu

rssBookmark and Share

Niš 16.07.2019. Južna Srbija Info

Čelnici Demokratske stranke i Saveza za Srbiju nakon posete dečjem odmaralištu "Divljana" izrazili zabrinutost za opstanak te ustanove i zaposlenih.

DS Niš: Zaposleni u dečjem odmaralištu "Divljana" 12 meseci nisu primi platu

Miodrag Stanković, odbornik u skupštini grada Niša, predsednik niških demokrata i jedan od lidera SzS u Nišu, u pratnji Dejana Ilića, predsednika sindikata“Sloga“, na poziv zaposlenih obišao je dečje odmaralište“Divljana“, nadomak Niša.

Nekada bučan i sa velikim brojem dece na rekreativnoj nastavi u prirodi, ovaj omiljeni niški dečiji centar, danas je pust i oronuo, a zaboravljeno je i 9 radnika ove dečje ustanove.

"Situacija u Divljani je alarmantna, ako grad Niš sada u julu i avgustu ne preduzme nešto, ne adaptira objekte, kako bi u septembru izašli na tržište sa ponudama za rekreativnu nastavu, nama je sledeća godina propala i to bi bio kraj za našu ustanovu – apeluje zabrinuto Dragana Đorđević, zaposlena u dečjem odmaralištu“Divljana“.

Posle 36 godina rada u kuhinji Vesna Ilić  sa strahom govori o neodgovornom ponašanju nadležnih i neizvesnoj sutrašnjici:

"Hoću da kažem da 12 meseci nismo primili platu, da su nam zdravstvene knjižice neoverene, i očekujem da grad što pre reaguje ako smatra da“Divljana“treba da radi.

Miodrag Stanković, kao odbornik u skupštini grada Niša oštro je kritikovao nebrigu gradskog rukovodstva i zatražio hitnu reakciju gradonačelnika i većnika po ovom pitanju:

"Veliki broj osnovnih škola, oko 6000 dece čeka septembar mesec kada treba da se reši situacija gde će oni pohađati rekreativnu nastavu? Važno je roditeljima da li će da izdvoje nekih 8000 din. za rekreativnu nastavu u“Divljani“ ili će morati da daju nekih 20 000 din. za Kopaonik ili negde drugde. Pozivam gradsko rukovodstvo i da reši plate zaposlenih u“Divljani“ jer potpuno je neprihvatljivo da radnici ne primaju platu 13 meseci! Da li uopšte gradsko rukovodstvo posetilo“Divljanu“ u prethodnih godinu dana, od zaposlenih sam čuo da nije.

Dejan Ilić, predsedik sinikata“Sloga“ ukazao je na nezavidan položaj radnika dečjeg odmarališta:

"Ovo je klasičan primer nebrige prema radnicima, ovo je 21. vek, zemlja Evrope, zemlja koja je kandidat za članstvo u Evropskoj uniji, u kojoj radnici 13 meseci nisu primili platu"..

 

Komentara: 0


#   Niš   DS   Bela Palanka   Kopaonik   Miodrag Stanković   Ana Ilić   Ana Đorđević   Dragana Đorđević   Dečiji centar   Vesna Ilić   Divljana dečje odmaralište   Savez za Srbiju   Dejan Ilić
@demokrate @Mikica_S @SavezZaSRB @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima