Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niška opozicija bez zajedničkog stava: PSG, NS i "Niška inicijativa" još razmišljaju o izborima

rssBookmark and Share

Niš 31.10.2019. Z.S. Južna Srbija Info

Dok Nova stranka, Pokret slobodnih građana (PSG) i „Niška inicijativa“ još razmišljaju da li će učestvovati na izborima, predstavnici Saveza za Srbiju, Socijaldemokratska stranka (SDS) i Dosta je bilo, odlučni su u tome da ne učestvuju na parlametarnim i lokalnim izborima

Foto: DS Niš
Foto: DS Niš

"Svaka politička organizacija postoji da bi učestvovala na izborima, to je najnormalnija stvar. Međutim, ono što trenutno imamo u Srbiji ne može se nazvati izborima, ali na nama je zadatak da to promenimo", rekao je danas na okruglom stolu opozicije u niškom Media centru Predrag Jovović poverenik PSG za grad Niš. i dodao da PSG još uvek nije doneo odluku, "smatramo da još uvek ima malo vremena da se izborimo za fer izborne uslove, a ukoliko se to ne desi donećemo odluku o bojkotu. Mi smo već bojkotovali izbore u Medveđi i Lučanima, tako da nam to nije nepoznat teren".

Drugačiji stav ima Miodrag Stanković, predsedavajući niškog Saveza za Srbiju i predsednik Gradskog odbora DS Niš.

"Savez za Srbiju na izborima ne učestvuje zato što ih nema. Bojkotom se borimo za izbore. Bojkot nije odustajanje od borbe, bojkot je u svojoj suštini borba. Izborni uslovi su definisani zakonima. I oko toga nema usaglašavanja, ni pregovaranja ni dogovora. Zakoni se ili poštuju ili krše. Ne možemo da se dogovaramo oko primene zakona posebno ne tako što će Vlada da donosi nekakve zaključke i preporuke. Nema zaključaka i preporuka da li će se primenjivati zakon ili neće. On se mora primenjivati", istakao je Stanković.

Stefan Mitrović, iz niškog "Dosta je bilo" (DJB), je pozvao stranke opozicije na "ujedinjenje" u stavu i na bojkot izbora.

"Samo jedinstveni možemo da pobedimo aktuelni režim, ne možemo da se oslonimo na pomoć EU, jer ona očigledno vrši pritisak na opoziciju da izađe na izbore.

Ivan Jovanović iz niške Nove stranke (NS) kaže, da da bi jedistvena opozicija sigurno pobedilana na najvećoj niškoj opštini, Medijani.

Srđan Nonić iz "Niške inicijative", dobro poznat javnosti po performansima, predlaže "aktivan" bojkot, ućešćem na manifestacijama i događajima na kojima će, kako kaže, "smetati" aktuelnom režimu.

Komentara: 0


#   Niš   DS   izbori   Nova stranka   Miodrag Stanković   Dosta je bilo   Srđan Nonić   Savez za Srbiju   Pokret slobodnih građana PSG   Izbori 2020
@demokrate @NovaStranka @Mikica_S @DostaJeBilo @SavezZaSRB @pokretslobodnih @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima