Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Umesto protesta, otvorena prva "Slobodna zona" u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 25.05.2019. Z.S. Južna Srbija Info

Organizatori prve "Niške zone slobode" Savez za Srbiju - Niš, Pokret slobodnih građana Niš, Nova stranka Niš i Pokret mladih Za Niš bez straha, razgovarali su danas u centru Niša o budućnosti Niša i Srbije.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Izjave Miodraga Stankovića i Predraga Jovanovića prenosimo u celosti...

Na otvaranju "Niške slobodne zone" je govorio Miodrag Stanković, predsednik Gradskog odbora DS u Nišu i član predsedništva Saveza za Srbiju u Nišu i Predrag Jovović, poverenik Pokreta slobodnih građana za grad Niš. 

Miodrag Stanković

"Niška zona slobode je zona u kojoj ćemo svi zajedno moći slobodno da razgovaramo o budućnosti našeg grada, o budućnosti naše zemlje, koja je u poslednjih 7 godina okupirana od strane najnesposobnije vlasti u istoriji, vlasti SNS, odnosno jednog čoveka. 

Danas počinje druga faza protesta u Nišu. Niška zona slobode će biti otvorena svake subote na raznim lokacijama u gradu sa ciljem da uspostavimo obostranu komunikaciju, između građana i političara, da se mi kao odgovorni političari detaljnije upoznamo sa problemima vas kao naših sugrađana a ujedno i da čujemo vaše mišljenje o našim idejama o našim predlozima kako da najpre promenimo ovu vlast a potom da zajedno sa vama radimo na uspostavljanju sistema u kome neće biti važno ko je na vlasti, sistema koji neće zavisti od volje jednog čoveka već sistema koji će te upravo vi kontrolisati. 

Organizovaćemo i tematske proteste ispred institucija koje ne rade svoj posao onako kako treba, institucija koje su postale mesto za udomljavanja članova SNS, za njihovu lojalnost i odlaske na mitinge. Prvi takav protest biće ispred Gradske kuće u Nišu. 

Na jednoj od narednih niških zona slobode, detaljno ćemo vas upoznati sa neuspesima ove vlasti. Jedini njihov uspeh je uništavanje institucija sistema, uništavanje normalnih uslova za život i rad zbog kojih hiljade i hiljade naših sugrađana napušta naš grad, napušta Srbiju. 

I zato smo organizovali NIŠKU ZONU SLOBODE! Zonu gde će moći da se čuju i drugačija mišljenja od mišljenja velikog vođe SNS, mišljenja ljudi koji žele da slobodno odlučuju o svojoj sudbini.

U niškoj zoni slobode želimo da čujemo koji su to prioriteti o kojima vlast treba da brine a ne da poput aktuelne vlasti u Nišu odvajamo 180 miliona dinara za zamenu ploča na Trgu Kralja Milana, umesto da za isti novac opremimo pet obdaništa, 3 nove škole, da obezbedimo besplatne udžbenike deci u školama, da sredimo ulice koje su prepune rupa, da svim stanovnicima Niša i okoline obezbedimo identične uslove života.

Ova zemlja je duboko otišla u autokratiju, centralizaciju, nezadovoljstvo građana je izuzetno veliko i ne smemo da izgubimo ni jedan dan od preuzimanja vlasti naredne godine.

Širom cele Srbije biće organizovane slobodne zone jer samo tako, u zemlji okupiranih i zatvorenih medija možemo da razgovaramo o problemima, da razgovaramo o rešenjima problema i predlozima za uspostavljanje boljeg i pravednijeg sistema.

Niška zona predstavlja jednu ozbiljnu pripremu za ozbiljno vršenje vlasti". 

Predrag Jovanović

"Danas kada imamo zarobljene medije, kada su institucije sistema zatvorene za građane, ostaje nam samo ulica za razgovor sa građanima. 

Niška zona slobode predstavlja pre svega mesto gde građani mogu slobodno da razgovaraju o svemu što se tiče boljeg funkionisanja kako lokalne samouprave tako i državnih organa, odnosno i same države. 

Pokret slobodnih građana u Nišu je mlada organizacija, sa novim ljudima, koja želi da zajedno sa ostalim kolegama iz opozicije priđe građanima i da pokaže jasnu razliku u odnosu prema građanima i njihovim problemima u odnosu na odnos koji SNS ima prema njima. 

SNS prema građanima se odnosi bahato, preovlađuju lični interesi, opšti interesi su po strani. SNS svakodnevnim lažima pokušava da zbuni ljude, da zaborave na obećanja koja su dali građanima 2012. godine pre preuzimanja vlasti. Osma godina kako na vlasti imamo ljude koji vrše teror nad institucijama, nad građanima i nad zdravim razumom. To je ono što mora da se promeni". 

Uz parolu "Stop teroru, Niš bez straha, Jovanović je pozavao sve "slobodne" ljude na otvoren razgovor. 


#   Niš   DS   slobodna zona   Nova stranka   Miodrag Stanković   Udruženi pokret slobodnih stanara UPSS   Savez za Srbiju   Pokret mladih Niš bez straha   Predrag Jovanović   Pokret slobodnih građana PSG
@demokrate @NovaStranka @Mikica_S @SavezZaSRB @pokretslobodnih @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima