Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишка опозиција без заједничког става: ПСГ, НС и "Нишка иницијатива" још размишљају о изборима

rssBookmark and Share

Ниш 31.10.2019. З.С. Јужна Србија Инфо

Док Нова странка, Покрет слободних грађана (ПСГ) и „Нишка иницијатива“ још размишљају да ли ће учествовати на изборима, представници Савеза за Србију, Социјалдемократска странка (СДС) и Доста је било, одлучни су у томе да не учествују на парламетарним и локалним изборима

Фото: ДС Ниш
Фото: ДС Ниш

"Свака политичка организација постоји да би учествовала на изборима, то је најнормалнија ствар. Међутим, оно што тренутно имамо у Србији не може се назвати изборима, али на нама је задатак да то променимо", рекао је данас на округлом столу опозиције у нишком Медиа центру Предраг Јововић повереник ПСГ за град Ниш. и додао да ПСГ још увек није донео одлуку, "сматрамо да још увек има мало времена да се изборимо за фер изборне услове, а уколико се то не деси донећемо одлуку о бојкоту. Ми смо већ бојкотовали изборе у Медвеђи и Лучанима, тако да нам то није непознат терен".

Другачији став има Миодраг Станковић, председавајући нишког Савеза за Србију и председник Градског одбора ДС Ниш.

"Савез за Србију на изборима не учествује зато што их нема. Бојкотом се боримо за изборе. Бојкот није одустајање од борбе, бојкот је у својој суштини борба. Изборни услови су дефинисани законима. И око тога нема усаглашавања, ни преговарања ни договора. Закони се или поштују или крше. Не можемо да се договарамо око примене закона посебно не тако што ће Влада да доноси некакве закључке и препоруке. Нема закључака и препорука да ли ће се примењивати закон или неће. Он се мора примењивати", истакао је Станковић.

Стефан Митровић, из нишког "Доста је било" (ДЈБ), је позвао странке опозиције на "уједињење" у ставу и на бојкот избора.

"Само јединствени можемо да победимо актуелни режим, не можемо да се ослонимо на помоћ ЕУ, јер она очигледно врши притисак на опозицију да изађе на изборе.

Иван Јовановић из нишке Нове странке (НС) каже, да да би једиствена опозиција сигурно победилана на највећој нишкој општини, Медијани.

Срђан Нонић из "Нишке иницијативе", добро познат јавности по перформансима, предлаже "активан" бојкот, ућешћем на манифестацијама и догађајима на којима ће, како каже, "сметати" актуелном режиму.


#   Ниш   ДС   избори   Нова странка   Миодраг Станковић   СДС   Доста је било   Иван Јовановић   Срђан Нонић   Савез за Србију   Стефан Митровић   Покрет слободних грађана ПСГ   Избори 2020
@demokrate @NovaStranka @Mikica_S @socdemstranka @DostaJeBilo @SavezZaSRB @pokretslobodnih @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима